Nieuw gereedschap voor onderhoud BMX-baan

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
SPORTPARK KLEIN-BRANDT – De ontwikkeling van de definitieve BMX-baan in Sportpark Klein-Brandt is weer een stapje verder. Een gedeelte van de baan is al in gebruik. De initiatiefnemers Ronald Slink en Arthur van Velden namen vrijdag, uit handen van Kees Groenestein van ‘Mooi zo Goed zo’, het gereedschap voor onderhoud van de BMX-baan in ontvangst.
De initiatiefnemers Ronald Slink en Arthur van Velden namen vrijdag, uit handen van Kees Groenestein van ‘Mooi zo Goed zo’, het gereedschap voor onderhoud van de BMX-baan in ontvangst. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

De baan is een initiatief van Ronald Slink en Arthur van Velden van BMX Almere. Onafhankelijk van elkaar namen zij contact op met de gemeente met een plan voor een BMX-baan. “Arthur wilde een freestylebaan en ik een BMX-racebaan”, aldus Slink. “De gemeente nodigde ons uit voor een gesprek en we hebben ons plan hier gecombineerd. Met hulp van Mooi zo Goed zo kwam een deel van het plan al tot stand.”
Het terrein bevindt zich naast de voetbalvelden van AS’80. De freestylebaan is inmiddels in gebruik. “We willen deze baan nog wat verfraaien en de bulten wat hoger maken. Het beginpunt van deze baan start op zes meter hoogte. Op 23 juni willen we deze baan officieel openen.”
De baan is mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Heidemaatschappij en Arcadis. De initiatiefnemers van BMX Almere hebben ook nieuwe plannen. “Een deel van de racetrack komt te vervallen. We willen hier een pumptrack van 2000m2 realiseren. Dat is een baan van asfalt waar je met je fiets of step op kan. Je beweegt over de baan door met je lichaam te pompen. Iedereen kan fietsen op een pumptrack, zelfs kleine kinderen met een loopfietsje. Zolang je maar een helm draagt. Voor de realisatie van deze baan zijn we nog op zoek naar investeerders. Voor de ontwikkeling hebben we Tim Smit van Velosolutions Benelux benaderd."
Artikel geplaatst op: 17 april 2018 - 15:46

Gerelateerd

Delen