'Ik was de oudste deelnemer'
Ben Stuivenberg (78) voltooit marathon Rotterdam

Door Robert Mienstra
ALMERE – Ben Stuivenberg (78) voltooide 8 april als oudste deelnemer de marathon van Rotterdam. “'Je zou toch nooit meer een hele marathon lopen?’ zei mijn partner Olga toen ik eind 2017 kenbaar maakte nog eens een hele marathon te willen lopen”, zegt Stuivenberg. “In 2015 liep ik de hele marathon in Rotterdam, dat was de eerste keer. Op 8 april van dit jaar stond ik echter in het startvak in Rotterdam en liep ik mijn tweede marathon. De tweede en tevens laatste keer dat ik bereid was zo’n monsterafstand te lopen.”
Ben Stuivenberg: "Dit was de tweede en tevens laatste keer dat ik bereid was zo’n monsterafstand te lopen." (Foto: aangeleverd)

Stuivenberg vertelt: “Om 10.30 uur was mijn start en de loop ging direct de Erasmusbrug over. Dan begint de race pas echt. Hoe is mijn ademhaling, zijn die kleine blessures die ik nog voor de race had nou echt weg? Ik voelde mij goed, deed over elke kilometer steeds 7 minuten. Tussen de 15 en 20 km werden mijn benen zwaarder en moest ik kort pauzeren. Ik zag het bordje ‘21 km’ verschijnen. Ik voelde mijn kracht al afnemen en dan moet ik nog eens 21 km sjouwen... Hup, het Kralingse bos in waar het aantal uitvallers steeds meer opliep. Ik liep nog steeds redelijk, goed rechtop, lage hartslag en dito schouders. Ik kwam het Kralingse bos uit en er waren nog “slechts” 7 kilometer te gaan. Dan, kramp in mijn rechterbovenbeen die mij dwong abrupt te stoppen. Daarna hetzelfde gedonder maar nu linkerbeen. Ook rekken; weer even wandelen. Ging weer lopen en ja hoor, in beide benen tegelijk. Na kilometer wandelen kwam ik bij een oase in de vorm van een EHBO-post. Die hielp mij fantastisch door met stikstof mijn twee benen te bespuiten. De laatste 5 km kon ik derhalve, “gedragen” door juichende mensen langs de kant de finish bereiken. Met een diep gevoel van intense tevredenheid omdat ik erin geslaagd was als oudste deelnemer deze zeer zware loop succesvol te volbrengen.”
Artikel geplaatst op: 18 april 2018 - 10:50

Gerelateerd

Delen