Augustijn verlaat FC Almere en tekent bij Sporting

Door Wesley Verboom
HAVEN – Het is 18 januari 2018 en FC Almere brengt naar buiten dat Sandor Augustijn ook volgend seizoen aan het roer staat bij FC Almere, maar zo ver gaat niet komen. De trainer vertrekt namelijk naar Sporting Almere. Op voorhand is dit nu al de meest ‘pikante’ overstap van 2018.


De stap van de trainer is vooral verrassend, omdat hij met FC Almere bovenaan staat in de Tweede Klasse zaterdag en Sporting Almere uitkomt in de Vierde Klasse zondag. “Ik heb het gevoel dat ik het aan iemand anders moet overdragen", vertelt Augustijn.
De coach, die vorig seizoen weg moest bij AS’80, kwam als assistent binnen maar werd hoofdtrainer na het vertrek van Jimmy Simons. “De club verdient een trainer met veel ervaring, die zich meer kan focussen op FC Almere. Ik denk dat ik het aan kan in de Eerste Klasse, maar wil ik dat? Hiervoor moet ik namelijk ook mijn TC I halen. Daarnaast vergt het spelen in de Eerste klasse meer tijd van de coach. Verder denk ik dat ik het niet beter kan doen dan dit jaar. Het gaat boven verwachting goed: we spelen om het kampioenschap terwijl handhaving het doel was”, zegt Augustijn, die vijf dagen per week werkt als accountmanager.
Augustijn vertelt daarna meer over voor zijn keuze voor Sporting, waar hij voor één jaar met een optie voor een tweede jaar heeft getekend.
“Ik zie het als een uitdaging om met Sporting hogerop te komen”, vervolgt Augustijn, die anderhalf jaar terug promoveerde met AS’80. “Het zou geweldig zijn als ik dat kunstje kan herhalen, maar eerst richt ik me volledig op FC Almere! Ons programma is gunstig en het gevoel is goed!”
FC Almere-voorzitter Edo Westerbeek benadrukt ten slotte dat hij door het besluit niet werd overvallen, maar dat alles in goed overleg is gebeurd. “We gunnen Sandor het beste en hopen binnenkort een nieuwe trainer te presenteren”, aldus Westerbeek.Da

Artikel geplaatst op: 24 april 2018 - 16:50

Gerelateerd

Delen