Net geen promotie voor Pioneers

Ondanks een dikke zege op Jugglers uit Enschede hebben de basketballers van Pioneers geen plek in de play-offs (en daarmee kans op promotie) kunnen bewerkstelligen. De club eindigde gelijk met ZAC Zwolle, en heeft zelfs een beter doelsaldo. Doorslaggevend is echter het onderlinge resultaat en dat valt nadelig voor de Almeerders uit.

De wedstrijd
In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie moest Pioneers aantreden tegen Jugglers uit Enschede. Jugglers heeft een lange ploeg, maar heeft het hele seizoen al problemen met de personele bezetting. Zaterdag trad men aan met 5 man en dan is er geen wisselbeleid nodig. De tegenstander uit Enschede begon de wedstrijd met een zoneverdediging en die werd in het 1e kwart makkelijk stuk gespeeld door de Almeerders (25-11). Uiteindelijk was dit niet bevorderlijk voor de beleving in deze wedstrijd. Herhaaldelijk liet men de tegenstander weer dichterbij komen om vervolgens weer afstand te nemen. Na een 37-29 ruststand liep Pioneers in het 3e kwart weer uit naar een 57-33 tussenstand. In het 4e kwart werden de teugels weer ruim gevierd en sloop de tegenstander weer dichterbij zonder echt nog gevaarlijk te worden. De 68-56 eindstand laat zien dat het geen spetterend slotakkoord van het seizoen 2017-2018 was. Directe concurrent voor de tweede plaats Zwolle had in het slotweekend twee wedstrijden nog te spelen. Op vrijdag de gestaakte wedstrijd tegen Baros. Deze thuiswedstrijd werd gespeeld in de eerste helft van de competitie. De tablet waarop de stand werd bijgehouden crashte toen met een ruime achterstand van de Zwolse ploeg halverwege het 2e kwart. Deze wedstrijd werd en mocht met een volledig anders samengestelde ploeg volledig worden overgespeeld. Resultaat een 90-72 overwinning. De dag erop werd in Hoorn nipt in de laatste minuut Hoppers verslagen 69-72. Gevolg is dat Pioneers weliswaar gelijk is geëindigd met ZAC en zelfs met een beter doelsaldo, maar dat men op basis van het onderlinge resultaat aan het kortste eind trekt.

 

De toekomst
Duidelijk is dat de vereniging graag omhoog wil en dat alsnog probeert te bewerkstelligen met een vrije inschrijving. Het zal enige tijd duren voor duidelijk is of deze gehonoreerd kan worden. Voor de ontwikkeling van basketbalstad Almere zou het een belangrijke stap zijn. Of het team geleid zal worden door de huidige staf is zeker ook geen automatisme. Ook daar moeten persoonlijke en clubbelangen tegen elkaar worden afgewogen. Pioneers moet kortom bestuurlijk flink aan de bak om de juiste beslissingen te nemen voor de bestuurlijke- en technische organisatie en kan daarbij alle steun gebruiken.

Scores: Edwin Richmond 18, Pascal Balm 18, Mark Entius 7, Timothy Donk 6, Jeffrey Carboo 5, Ian Morris 4, Jorg Janssens 3, Ryan van Russel, Dario Ribeiro 2, Job Kayhan 2.

Artikel geplaatst op: 23 april 2018 - 09:12

Gerelateerd

Delen