Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: baanwielrenster Kimberly (Kim) Kalee
ALMERE – Dat een sportcarrière heel snel kan gaan, bewijst de 16-jarige Kim Kalee uit Almere. Niets vermoedend stapte de toen nog turnster in 2016, tijdens de Talentdag in het Topsportcentrum Almere, op een wattbike. De resultaten die zij daar neerzette wekte de interesse van de aanwezige coach Steve McEwen. En vanaf dat moment ging het hard.
Kim Kalee. (Foto: Marco Knies Fotografie)

Na de talentdag, georganiseerd door Almere Kenniscentrum Talent en Sportservice Flevoland in opdracht van het NOC*NSF, werd Kim door Steve uitgenodigd voor nog wat wattbiketests met als resultaat een plaats in het talententeam. “Na een paar maanden meetrainen en het trainingskamp met het team, wist ik het zeker: ik wil door. Sinds januari dit jaar zit ik intern op Papendal, zodat ik me helemaal kan focussen op mijn sport”, aldus een enthousiaste Kim.
Twijfels

Natuurlijk heeft Kim wel twijfels gehad. “De overstap naar een andere school en intern wonen vond ik best spannend, maar door de trainingsweek met het team in Cottbus was deze beslissing snel genomen”. Tijd voor heimwee heeft ze niet, want naast school traint ze nog zo’n 17 uur per week. Haar ouders en vrienden ziet zij alleen in het weekend, maar ook dan zit ze regelmatig op de fiets.
Omdat Kim nog jong en zo kort aan het baanwielrennen is, heeft zij nog maar weinig wedstrijden gereden. Alles staat op dit moment in het teken van krachtrainingen en ervaring opdoen op de baan en de druk ligt nog niet zo op de wedstrijden. Dit betekent niet dat er geen doelen gesteld worden. “Over twee jaar ben ik Junior en dan moet ik echt gaan presteren. Dan wil ik ook het EK en WK gaan rijden, doorstromen naar het Topsport Team en natuurlijk naar de Olympische Spelen”, vertelt een ambitieuze Kim.
Om dit te kunnen bereiken heeft Kim goede materialen en dus ook geld nodig. Door middel van crowdfunding via Talentboek is Kim op zoek naar sponsoren. Meer informatie: www.sport.talentboek.nl/talenten-teams/
Artikel geplaatst op: 01 mei 2018 - 10:38

Gerelateerd

Delen