Almeerse Rebecca Belmer onthult nieuwe Solar Boat 2018

ALMERE - Het TU Delft Solar Boat Team heeft donderdag 5 april haar nieuwste draagvleugelboot op zonne-energie onthuld bij partner Bayards. De Almeerse studente Rebecca Belmer onthulde de boot.
Het TU Delft Solar Boat Team doet in juni een recordpoging om met de Solar Boat de meeste kilometers te varen met de zonne-energie van één dag. (Foto: aangeleverd)

Rebecca heeft met de rest van het team de afgelopen maanden hard gewerkt aan de productie van de nieuwe Solar Boat waarmee zij van mei tot en met juli zullen racen tijdens de Solar Sport One competitie. De boot is 1 mei gedoopt, waarmee het team laat zien dat het klaar is voor de races. Daarnaast zal het team in juni een recordpoging doen om met de Solar Boat de meeste kilometers te varen met de zonne-energie van één dag.
De boot, gebouwd door 24 studenten van de TU Delft, bevat een nieuw stuursysteem waarbij de boot nog efficiënter en gemakkelijker moet kunnen varen. Door mee te doen aan het wereldkampioenschap Zonnebootracen wil het team laten zien dat dat je met heel weinig duurzame energie, heel veel kunt bereiken. Op deze manier wil het team de transitie naar een duurzamere wereld doen versnellen.
Teamlid Rebecca Belmer heeft als Hull & Body Engineer bijgedragen aan de boot.
Artikel geplaatst op: 08 mei 2018 - 11:04

Gerelateerd

Delen