Almeerse Dolly Macbean wereldkampioen kickboksen

Door Hestia Ruben
ALMERE – De 36-jarige kickbokser Dolly Macbean is wereldkampioen geworden in de A-klasse. Ze vocht zaterdag 21 april in het Duitse Darmstadt een partij tegen de Duitse Johanna Kruse in de categorie -67 kg en won. Daarmee is ze wereldkampioen in haar klasse bij de kickboksbond Enfusion.
Een blije Dolly Macbean, na haar gevecht waarmee ze wereldkampioen kickboksen werd. (Foto: aangeleverd)

Dolly Macbean traint inmiddels een aantal jaar bij Simson Gym, een sportschool aan de Papiermolenweg in Almere Buiten. De gym is van Rayen Simson, een Muay Thai-vechter en kickbokser. Hij won acht wereldtitels in drie verschillende organisaties en is één van de mensen die Macbean traint. Dolly Macbean: “Ik trainde eerst twaalf jaar bij een andere sportschool, daar ben ik langzaam gegroeid. Sinds ik bij Rayen train ben ik meer wedstrijden gaan vechten en zeker het afgelopen anderhalf jaar ben ik flink vooruit gegaan. In die tijd heb ik zes wedstrijden gevochten. Eind september heb ik in Antwerpen de nummer één verslagen waardoor ik de titel voor wereldkampioen vacant heb gemaakt. Toen zag het er al naar uit dat ik wereldkampioen bij deze bond kon worden.”
Tegen haar opponent Johanna Kruse vocht Macbean een jaar geleden ook al een wedstrijd. “Daardoor wist ik hoe ze vocht. Sindsdien heb ik veel progressie gemaakt, en was de partij van 21 april ook veel mooier dan de eerste wedstrijd die ik tegen haar vocht. De laatste was echt de kers op de taart.” Macbean heeft zin in nog meer wedstrijden. “Ik ben uit op heel veel titels!”
Macbean is naast kickbokser ook jeugdtrainer bij Simson Gym.
Artikel geplaatst op: 03 mei 2018 - 08:20

Gerelateerd

Delen