Beter leren skaten tijdens het Breijer Skate Event

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Op de skeelerbaan skeelerbaan aan de Competitieweg 5 organiseert de Almeerse Schaatsvereniging zondag 13 mei van 12.00 tot 16.00 uur het Breijer Skate Event. Het schaatsseizoen zit er voor ASV weer op en de skate-kriebels komen weer naar boven. Om het skateseizoen goed te starten en deze sport bij alle Almeerders onder de aandacht te brengen, organiseert de club dit evenement.
Het Breijer Skate Event op 13 mei is voor zowel ASV-leden als Almeerders die kennis willen maken met inline-skaten. (Foto: aangeleverd)

Het Breijer Skate Event is voor zowel ASV-leden als Almeerders die kennis willen maken met inline-skaten of binnenkort inline-skate lessen willen volgen. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er diverse lessen inline-skaten voor jeugd en volwassenen. Om zo veel mogelijk te kunnen genieten van skaten is het fijn als basisbeginselen als remmen, de stoep op rijden en van een brug af gaan goed onder de knie zijn. Dat wordt in de lessen uitgelegd. Na deze lessen kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor vervolglessen.
Demonstratie door Manon Kamminga

Manon Kamminga, Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs en winnares van vele wedstrijden op schaatsen en skates, is met ingang van deze zomer trainer van de wedstrijdrijders van ASV. Zij geeft zondag 13 mei demonstratielessen aan ASV-sporters.
Ervaren skaters kunnen tijdens het skate-event meedoen aan een toertocht van 20 kilometer voor snelle rijders (ca. 20 km per uur). Deze tocht wordt in een peloton afgelegd en gaat om 12.15 uur van start.
De toegang voor het Breijer Skate Event op 13 mei is gratis, meedoen aan de lessen ook. Wie zelf geen skates heeft kan ze deze dag deze gratis lenen. Een helm is verplicht tijdens het skaten. Knie-, pols- en elleboogbescherming wordt sterk aangeraden en is evenals een helm gratis te lenen.
Kijk voor het volledige programma op www.asv-almere.nl
Artikel geplaatst op: 02 mei 2018 - 18:32

Gerelateerd

Delen