60 Almeerders naar Special Olympics

ALMERE - Zestig Almeerse deelnemers met een verstandelijke beperking doen mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek. In de aanloop naar de Special Olympics besteedt deze krant de komende vijf weken aandacht aan de Almeerse deelnemers.
Zestig Almeerders met een verstandelijke beperking doen mee aan de Special Olympics Nationale Spelen. Zo ook de inline skaters van ASV. (Foto: aangeleverd)

Op 8, 9 en 10 juni worden de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek georganiseerd. Dat is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Tweeduizend sporters, duizend begeleiders en vijftienhonderd vrijwilligers zijn dan actief in 21 verschillende takken van sport.
Vanuit Almere doen er zestig deelnemers en begeleiders mee van de Almeerse Hockey Club, HAVAS (handbal), de Almeerse Schaatsvereniging (ASV Inline-skaten) en een aantal Bocce-spelers vanuit Triade. Zij vertegenwoordigen Almere tijdens dit prachtige evenement.
De opening is vrijdag 8 juni in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Een echte atletenparade van de deelnemers en begeleiders is een geweldig spektakel voor de deelnemers. De sporten vinden vervolgens op 9 en 10 juni verspreid plaats in de gehele Achterhoek. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij zien hoe leuk en waardevol het is om te sporten. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om aan sport te doen. Bij de Nationale Spelen kan iedereen meedoen en iedereen kan winnen.
Het sportevenement levert een grote bijdrage aan de ‘inclusieve samenleving’. Mensen met een beperking moeten volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten.
De deelname van de Almeerse delegatie wordt ondersteund door diverse bedrijven. Meer informatie over de nationale spelen op www.specialolympics2018.nl
Artikel geplaatst op: 08 mei 2018 - 10:33

Gerelateerd

Delen