Wethouder Tjeerd Herrema geeft startschot eerste Nobel Run

NOBELHORST – Ruim driehonderd hardlopers – waaronder tachtig kinderen – zullen zondag 20 mei deelnemen aan het hardloopevenement Nobel Run, dat dwars door de prachtige natuur van Almere Hout loopt. Het is de eerste editie en om 10.30 uur wordt op de Brink het startschot gegeven door wethouder Tjeerd Herrema.
De Nobel Run is een initiatief van een groep enthousiaste hardlopers uit de wijk. Voorzitter van Stichting Nobel Run Bart Wilders: “In en om Nobelhorst vind je de mooiste hardlooproutes. Met een aantal medehardlopers ben ik eerder al begonnen met de Nobel Runners – een groep hardlopers die een of twee keer per week samen gaat rennen – en het is mooi om te zien dat deze groep nog wekelijks groeit.”
Dat de Nobel Run nu al een succes is, blijkt wel uit het feit dat de afstanden binnen no-time waren uitverkocht. Bart Wilders: “Wegens dit succes heeft de gemeente onlangs een vergunning verleend voor extra deelnemers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. In totaal zullen 330 lopers aan de start verschijnen. Geweldig om te zien dat het enthousiasme in de wijk zo groot is. Wat ons betreft wordt dit een jaarlijks terugkerend, feestelijk evenement voor zowel deelnemers als niet-deelnemers.”
3 afstanden

Tijdens de Nobel Run wordt er op drie afstanden gelopen: 10 en 5 kilometer voor volwassenen, en 1 kilometer voor kinderen. De run is professioneel opgezet, mede dankzij de sponsors.
Tijdens de run zullen de deelnemers lopen over een afgezette route en wordt hun tijd bijgehouden door tijdregistratie in de startnummers. Voor publiek en wijkbewoners wordt het een feestelijke dag: er is muziek, een springkussen en bij de finishboog zullen de deelnemers met applaus worden verwelkomd.
Gelijktijdig met de loop is er een voorjaarsmarkt. Meer informatie en inschrijven: www.nobelrun.nl.
Artikel geplaatst op: 13 mei 2018 - 10:54

Gerelateerd

Delen