Nederlands Kampioenschap G Inline-skaten in Almere

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het Nederlands Kampioenschap G-Inline skaten vindt op 19 mei bij de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) in Almere plaats. In samenwerking met de KNSB wordt dit NK voor de tweede keer in Almere georganiseerd. Er doen circa 35 deelnemers met een (verstandelijke) beperking uit heel Nederland aan mee die strijden om de titel van Nederlands Kampioen.
De dertien inline-skaters van ASV trainen iedere week fanatiek om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. (Foto: aangeleverd)

Het NK levert een bijdrage aan de ‘inclusieve samenleving’. Het gevoel van winnen zorgt ervoor dat de deelnemers veel zelfverzekerder worden. Dit biedt kansen voor verdere ontwikkeling. Mensen met een beperking moeten ook volwaardig meedoen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten.
Dertien ASV-deelnemers doen mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek. Het NK is drie weken voor de deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen die op 8, 9 en 10 juni in de Achterhoek worden georganiseerd. Dat is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens dit evenement zijn 2.000 sporters, 1.000 begeleiders en 1.500 vrijwilligers actief in 21 verschillende takken van sport. Vanuit ASV doen dertien inline-skaters mee.
De opening is op vrijdag 8 juni in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Een echte atletenparade van de deelnemers en begeleiders is een geweldig spektakel voor de deelnemers. Het inline-skaten vindt op 9 en 10 juni plaats in Doetinchem.
De dertien inline-skaters van ASV trainen iedere week fanatiek om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. De snelheid en de techniek verbeteren iedere week.
De deelname van de ASV-ers wordt ondersteund door diverse bedrijven, zoals Facilicom Solutions, de Rabobank en de Leo’s club Almere. Komende weken volgen er in deze krant meer artikelen van de deelnemende verenigingen uit Almere. Meer informatie: www.specialolympics2018.nl.
Artikel geplaatst op: 15 mei 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen