'Wachten op tegenstander'
Heren Almeerse strijdt om handhaving in Hoofdklasse

Door Wesley Verboom
KLEIN BRANDT SPORTPARK – Uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser. Daar droomt iedereen die de Almeerse een warm hart toedraagt stiekem over, maar dit ideaalbeeld staat in de komende weken even op een laag pitje. Over anderhalve week wacht de Heren 1 van de Almeerse een zeer belangrijk play-offduel in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse.
Pasha Gademan: “Momenteel zijn we in voorbereiding op de play-outs. Het is overigens nog onduidelijk wie onze tegenstander wordt." (Foto: Fred Rotgans)

Met een 4-2 zege op directe concurrent HDM, dat door de overwinning van de Almeerse degradeerde, werd begin mei directe degradatie voorkomen.
“Op het laatste competitieduel lag behoorlijk wat druk”, blikt Pasha Gademan terug. “Momenteel zijn we in voorbereiding op de play-outs. Het is overigens nog onduidelijk wie onze tegenstander wordt, want in de Overgangsklasse, waar onze tegenstander vandaan moet komen, eindigt de competitie pas in het weekend van 26-27 mei.”
Volgens Gademan heeft de lange pauze, die tussen de duels zit niet alleen negatieve kanten. “Het was een zwaar seizoen. Daarom heb ik de jongens in de eerste week na HDM vrijgegeven. Nu zijn we rustig aan het toewerken naar het play-offduel om handhaving.”
Vaststaat dat de Almeerse op 30 mei eerst uit speelt. Op 2 juni volgt een thuiswedstrijd en indien nodig volgt een dag later nog een uitwedstrijd. Elk duel moet een winnaar opleveren. “Ik schat onze kansen op handhaving vrij goed in, omdat we dit seizoen hebben bewezen dat we qua spel mee kunnen met topteams uit de Hoofdklasse.”
Opvallendst

Terrance Pieters en Jonas de Geus zijn de meest opvallendste namen bij de Almeerse. Het tweetal, dat komt uit de jeugd en speelt voor Oranje, heeft aangegeven bij handhaving sowieso te blijven. “Ik snap dat zij veel aandacht krijgen, maar er zijn meer spelers belangrijk”, benadrukt Gademan.
De oud-speler van de Almeerse is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Vorig jaar promoveerde hij met de Almeerse als speler. “Ik geniet enorm van het trainerschap, ik vind het schitterend. Handhaving in de Hoofdklasse zou een prachtig slot zijn van ons debuutseizoen op het hoogste niveau”, besluit Gademan.
Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 09:52

Gerelateerd

Delen