DUIN compleet in teken van triathlon en duathlon

DUIN - Bijna tweeduizend triatleten en duatleten komen in het weekend van 26 en 27 mei naar DUIN. De nieuwste wijk van Almere staat dan namelijk twee dagen in het teken van DUIN Duathlon & Triathlon: verschillende wedstrijden met onder andere het NK (en BK) Duathlon, EK Politie Triathlon en Eredivisie Triple-Mix.
Zowel het Nederlands en Belgisch Kampioenschap Duathlon en EK Politie Triathlon over de Olympische Afstand worden op zaterdag 26 mei gehouden. “Een groot spektakel”, aldus Tim Moria namens de organisatie. “Maar het weekend bestaat uit nog veel meer wedstrijden. Er is echt voor iedere atleet iets te doen.”
Zo is er bijvoorbeeld ook een triathlon over de Olympische Afstand voor recreanten en een triathlon voor kinderen. Zondag 27 mei worden er triathlons gehouden van de Eredivisie, het hoogste triathlonniveau van Nederland, tot aan de vierde Divisie. Vooral de wedstrijden binnen de Eredivisie en eerste Divisie beloven volgens de organisatie een groot spektakel te worden. “Dit zijn namelijk zogenaamde Triple-Mix races”, legt Moria uit. “Tijdens deze races worden de drie onderdelen door elkaar gemixt. Eerst wordt er 200 meter gezwommen, 5 kilometer gefietst en 1,5 kilometer gelopen. Na tien minuten rust wordt er opnieuw gelopen, gefietst en gezwommen en na nogmaals 10 minuten rust wordt er gefietst, gezwommen en gelopen. Iedereen doet dus drie triathlons achter elkaar, op bijzonder hoog tempo, waardoor de dynamiek van de sport eigenlijk compleet verandert. Als triatleet, maar ook als toeschouwer, mag je dit eigenlijk niet missen."
Inschrijven voor DUIN Triathlon & Duathlon kan nog steeds via de website van het evenement: www.start-2-finish.nl/triathlon-almere
Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 11:31

Gerelateerd

Delen