Wedstrijdlopers op ACR

ALMERE – Van de deelnemers aan de Almere City Run op zondag 10 juni zijn ook wedstrijdlopers. We stellen er twee voor: de Ethiopische Tesfaye Abera en de Ugandees Kevin Kibet.

Tesfaye Abera. (Foto: aangeleverd)

 

Tesfaye Abera is een van de langste marathonatleten met een lengte van 1,92 meter. Hij maakte zijn debuut op die afstand in 2015 toen hij tot ieders verbazing in de hitte de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten en won. In 2016 probeerde hij hetzelfde trucje nog een keer op een hoger niveau en was wederom succesvol, hij won de prestigieuze Dubai Marathon. Een aantal maanden later wist hij ook de Hamburg Marathon te winnen waarmee zijn Olympische Spelen selectie definitief was. Helaas wist hij in Rio niet te finishen door een blessure. Van zijn grote verdiensten in Dubai heeft Tesfaye een huis gebouwd.

Sam Cherop, jonge Oegandees die in 2017 op knappe wijze de Gouden Spike 10.000m won in een prima 27.39.45. In februari (2018) werd Sam knap vijfde tijdens de Oegandees cross kampioenschappen, zijn eerste wedstrijd na een blessureperiode van een half jaar. Sam Cherop is onderdeel van de trainingsgroep rondom zilveren WK medaillist Joshua Cheptegei die in de Zevenheuvelenloop het wereld record 15 km op 3 seconde miste.

Artikel geplaatst op: 14 mei 2018 - 10:54

Gerelateerd

Delen