Almere City FC laat winst glippen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft donderdagavond in de finale van de play-offs met 1-1 gelijk gespeeld tegen De Graafschap. De winnaar van dit duel over twee wedstrijden speelt volgend seizoen in de eredivisie. 

In een bomvol stadion (de capacateit was uitgebreid naar 4000 personen) begon Almere City FC zenuwachtig aan de wedstrijd. De Graafschap kreeg een paar goede kansen dus met de 0-0 ruststand konden de Almeerders niet ontevreden zijn. Ook in eerste fase van de tweede helft kregen de 'superboeren' twee grote kansen, maar met kunst en vliegwerk werd een treffer voorkomen. Mede door toedoen van de binnenkant van de paal. Naar mate de tweede helft vorderde werden de Almeerders steeds sterker en ontstonden er ook grote kansen. In de 84e minuut doorbrak Sylvester van de Water de status quo met een snoeiharde kopbal. Almere City leek de overwinning binnen te slepen en kreeg zelfs nog in de slotfase een grote kans op de 2-0. Maar in de slotminuut van de wedstrijd leidde een 'alles-of-niets'-poging van de Graafschap nog tot een doelpunt. De vallende middenvelder Tom Overtoom kreeg via zijn eigen keeper op de doellijn de bal tegen zijn onderarm. Scheidsrechter Kevin Blom was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Die beslissing was op zich terecht, maar de rode kaart die hij trok leidde tot frustratie bij spelers en publiek. 
Fabian Serrarens, ooit speler in Almere, benutte namens de Graafschap de pingel zodat de superboeren opgelucht ademhalend een goede uitgangspositie hebben voor de return, komende zondag. 
Almere moet in Doetinchem winnen of minimaal met 2-2 gelijkspelen om de eredivisie te halen. Dat zal dan moeten zonder Overtoom, die toch gezien wordt als een van de bepalende spelers.

 

Artikel geplaatst op: 18 mei 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen