Strijd tot aan finishlijn op NK Inline Skaten voor verstandelijk beperkten

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De Almeerse schaatsvereniging en schaatsbond KNSB organiseerden zaterdag 19 mei voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap Inline Skaten voor deelnemers met een beperking. Er deden vanuit Almere dertien inline-skaters mee.
De Almeerse Jennifer Koot kwam alleen over de finish in de eerste run van 500 meter. (Foto: Fred Rotgans)

Er deden circa 35 deelnemers met een (verstandelijke) beperking uit heel Nederland mee om de titel van Nederlands Kampioen. Er werd bloedfanatiek gereden en de wedstrijden waren spannend. Voor zowel het publiek als de coaches was het ‘machtig mooi!’ om te zien.
Persoonlijke records werden flink verbeterd en vreugde en teleurstelling lagen dicht bij elkaar. De strijd om die nationale titels ging op sommige afstanden tot aan de finishlijn, waarbij een spagaat niet geschuwd werd. Tessa Botman prolongeerde haar titel op de 500 meter, maar verloor deze op de 1.000 meter aan Marit Kaats. Op de 100 meter zegevierde Sterre Preuter en Marieke Kuijt won de 300 meter. Bij de heren verdedigde Hans Jacobs zijn titel op de 300 meter met succes. Nico Groendijk zegevierde op zowel de 500 als de 1000 meter. Op de 100 meter was Bobby van der Mark de rapste.
Aan het einde van de middag weerklonk het volkslied voor acht Nederlands kampioenen in rood-wit-blauwe truien.
Deze wedstrijden waren een goede training voor de Special Olympics Nationale Spelen die over een paar weken in de Achterhoek plaatsvinden. Het is zeker dat alle deelnemers ook daar weer hun allerbeste beentje zullen voorzetten want winnen of bijna winnen, het smaakt naar meer.
Artikel geplaatst op: 23 mei 2018 - 15:00

Gerelateerd

Delen