Super Sunday succes bij DUIN Triathlon & Duathlon

POORT - Ruim duizend triatleten stonden er zondag aan de start tijdens de DUIN Triathlon & Duathlon. Het was dan ook 'Super Sunday': alle divisies binnen de triatlonwereld kwamen aan bod. Er werd gestart van de 4eDivisie tot aan de Eredivisie, het hoogte niveau van Nederland.

Binnen de Eredivisie, maar ook binnen de 1eDivisie (één niveau lager), werd er gestart volgens de zogenaamde Triple Mix-formule. Hierbij leggen alle triatleten drie relatief korte triatlons af, steeds in een andere volgorde. Er werd begonnen met 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1.5 kilometer hardlopen. Vervolgens kregen de deelnemers tien minuten rust, om vervolgens dezelfde afstanden te doen maar dan in de volgorde lopen, fietsen, zwemmen. Na nogmaals tien minuten rust mocht iedereen voor een laatste keer aan de bak. Dit keer werd er echter eerst gefietst, dan gezwommen en tot slot gelopen. ,,Wow, wat is dit gaaf", was de algehele opvatting bij vrijwel iedere deelnemer maar ook bij het toegestroomde publiek. ,,Zo spectaculair. En wat gaat het hard!"

'Genoten van dit concept'
Bij de mannen ging de winst naar niemand minder dan Marco van der Stel. Al direct vanaf de start domineerde de triatleet van Squadra de wedstrijd, al werd hij tot de laatste heat in afwisselende volgorde bijgestaan door een aantal concurrenten. Onder andere Pim Venderbosch, Donald Hillebregt, Jan-Roelf Heerssema en Mohamed Masoo draaiden lang voorin mee. ,,Maar vanaf de eerste seconde voelde ik dat ik de sterkste was. Het lopen ging makkelijk, ik kon eenvoudig met iedereen mee en bleef lang fit. In de laatste heat ben ik volle bak gegaan en kon ik relatief makkelijk de overwinning binnenhalen. Ik heb echt genoten van dit concept. Ik zag dit een jaar terug voor het eerst en wilde heel graag zelf ook een Triple Mix doen. Dit is alles wat de triatlonsport zo mooi maakt."

'Met het koppie'
Het mannenpodium werd uiteindelijk gecomplementeerd door Pim Venderbosch (Rogelli/TriMates) en Wesley Mols (Cerberus). Overigens gaf Van der Stel wel aan vooraf niet goed te weten hoe hij een wedstrijd als deze moest benaderen. ,,Je moet echt met het koppie racen. Je doet alles achterstevoren en ondersteboven. Heel ruig is het."

 

Artikel geplaatst op: 28 mei 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen