Runners Almere halen recordbedrag op voor KiKa

HOUT - Zondagmiddag vond alweer de vierde Run for KiKa Almere plaats op de Kemphaan. Meer dan 1000 deelnemers genoten van deze zomerse en sportieve dag voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Mét succes, want samen hebben ze een recordopbrengst van €182.880,- opgehaald.

"Fantastisch om te zien hoeveel mensen letterlijk hun beste beentje voorzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa", zegt Selma namens de organisatie. "Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker." 1100 deelnemers liepen zondag 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun voor KiKa.
GTST-actrice Stijn Fransen huldigde tijdens de Kanjerkroning een aantal kinderen die kanker hebben of hiervan zijn genezen. De Kanjerkroning is hét moment om stil te staan bij het belang van meer wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker.

Recordbedrag
Wethouder René Peeters van Jeugd en Sport was aanwezig om het bedrag te onthullen dat is opgehaald door alle deelnemers en vrijwilligers: " Gezondheid is ontzettend belangrijk. Ik vind het geweldig om te zien hoe iedereen zich hier keihard inzet voor dit prachtige doel." In totaal is er meer dan 182.000 euro opgehaald voor KiKa.

Run for KiKa 2018
Tot en met oktober kan er nog gelopen worden voor KiKa. Er staan in 2018 nog 5 edities op de planning in verschillende steden in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl. Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven.

Artikel geplaatst op: 28 mei 2018 - 10:05

Gerelateerd

Delen