Organisatie Classic Demo trekt noodgedwongen vergunning in

Door Marcel Beijer
BEDRIJVENTERREIN STICHTSEKANT – De organisatie van het Classic Demo-motorevenement, die op 5 en 6 mei gehouden zou worden op bedrijventerrein Stichtsekant, heeft de vergunning voor het evenement moeten intrekken.
Een deelnemer aan de editie van 2017. (Archieffoto: aangeleverd)

Vorig jaar werd de Classic Demo gehouden op een terrein achter de gevangenis in Buiten. Het evenement trok toen flink wat publiek. Dit jaar verlegde organisator BOT Motorsport het parcours naar bedrijventerrein Stichtsekant. “Omdat de demonstratie op zondag was, hadden we van alle bedrijven die daar gevestigd zijn schriftelijke toestemming gekregen”, zegt Riet Welvaart van BOT Motorsport. “De gemeente was ook geïnformeerd maar kwam ineens met eisen die voor ons onacceptabel waren.”
Eén van de eisen was dat het parcours toegankelijk moest blijven voor ander verkeer. Welvaart: “Een onmogelijke eis, want er ontstaan natuurlijk levensgevaarlijke situaties als gewoon verkeer over het parcours rijdt. Die verantwoording konden wij niet nemen.”
Omdat vorig jaar klachten over geluidsoverlast binnenkwamen, wilde de gemeente dat dit keer de normen niet werden overschreden. Welvaart: “Maar de gemeente geeft niet aan welke geluidsnorm wordt voorgeschreven, zodat we ook niet weten waaraan we moeten voldoen. Maar we moesten wel de kosten van de geluidmeting betalen."
BOT Motorsport besloot daarop het evenement af te gelasten. “Een drama”, vat Welvaart die beslissing samen. “We hebben kosten gemaakt, moesten deelnemers teleurstellen en sponsors afbellen. Dat is verschrikkelijk. We zullen in de toekomst dan ook geen Classic Demo meer organiseren."
Evenementenbeleid

Volgens de gemeente is de organisatie te kennen gegeven dat de Classic Demo niet past in het nieuwe evenementenbeleid van de stad, maar omdat BOT daar niet van op de hoogte was, mocht er nog één editie georganiseerd worden. Door de klachten over geluidsoverlast van vorig jaar besloot de gemeente geluidsmetingen te doen. ‘De omgevingsdienst brengt hier kosten voor in rekening en conform de legesverordening komen deze kosten bij de aanvrager.’
Voor wat betreft het vrijhouden van de weg geeft de gemeente aan dat het bedrijventerrein zeven dagen per week gebruikt moeten kunnen worden. Doorgang was alleen mogelijk als alle bedrijven akkoord zouden gaan. Die toestemming zou maar door drie bedrijven zijn gegeven.
Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 09:30

Gerelateerd

Delen