Onverwachts succes
Basketballers Almere Pioneers met nieuwe trainer naar hoogste amateurniveau

Door Wesley Verboom

STAD – Hoewel de basketballers van Almere Pioneers op een haar na promotie misliepen, spelen zij komend seizoen toch in de Promotiedivisie. Dat is het hoogste amateurniveau en het op één na hoogste basketbalniveau in Nederland. Dat gaat de club doen met een nieuwe trainer: Jan Lievaart.
Rinus Balvert, voorzitter van de Pioneers: Promotie biedt mogelijkheden om verder te bouwen aan de club. (Foto: Fred Rotgans)


“Jan is geen onbekende voor ons, want hij is al jaren actief bij Almere Pioneers en heeft meerdere teams onder zijn hoede gehad”, vertelt Rinus Balvert. De voorzitter maakte eind mei bekend dat het contract van de 66-jarige Amama niet werd verlengd. “Kees is in 2014 bij de club gekomen en heeft goed werk geleverd, maar het was tijd voor een frisse wind”, aldus Balvert, die het vlaggenschip van de club onverwachts zag promoveren.

Opvallend is dat de promotie niet werd niet bereikt via een kampioenschap of via play-offs (final four), maar door inschrijving. “Samen met drie andere clubs hebben we een aanvraag ingediend bij de basketbalbond om te mogen promoveren naar de Promotiedivisie”, legt Balvert uit.
“Na het bekijken van de aanvragen heeft de bond voor ons gekozen. Waarom voor ons is gekozen is niet medegedeeld, maar vermoedelijk speelt het mee dat we al drie jaar op rij uitkomen in de Eerste Divisie en de laatste twee seizoen bovenin meedraaien.”
Volgens de voorzitter biedt de promotie mogelijkheden om verder te bouwen aan de club en weer een stapje dichterbij het doel te komen: Eredivisiebasketbal in Almere. “Deze promotie geeft ruimte om nieuwe spelers, maar ook nieuwe sponsors aan te trekken”, aldus Balvert, die benadrukt dat Pioneers mikt op talentvolle spelers uit de stad die nu elders spelen. “Het is overigens nog niet (geheel) duidelijk hoe de selectie er komend seizoen uit komt te zien. Dat moet de komende twee maanden worden ingevuld”, besluit Balvert.
Het is wel duidelijk wanneer het seizoen start van de basketballers. Dat begint in september.
Artikel geplaatst op: 04 juni 2018 - 09:05

Gerelateerd

Delen