FC Almere promoveert weer niet en blijft tweedeklasser

Door Wesley Verboom
SPORTPARK DE MARKEN - Voor het oog van ruim duizend toeschouwers heeft FC Almere-trainer Sandor Augustijn niet het afscheid gekregen waarop hij hoopte. Zijn ploeg verloor zaterdag met 0-2 van Victoria en speelt volgend seizoen wederom in de Tweede Klasse. Het was het tweede jaar op rij dat FC Almere de kans laat liggen om voor het eerst in de historie te promoveren naar de Eerste Klasse.

De teleurstelling van het verlies is de spelers van FC Almere van de gezichten af te lezen. (Foto: Fred Rotgans)


Desondanks overheerste er na afloop een trots gevoel bij Augustijn, die als assistent aan het seizoen begon. "De jongens hebben alles gegeven tegen Victoria, ik kan ze niks kwalijk nemen. Het was een mooi seizoen, waarvan ik zelf ook veel heb geleerd. Het enige dat echt jammer is dat vier jongens op vakantie waren, onder wie onze topscorer Mike de Blieck", zegt Augustijn, die na afloop terugblikt op de finale om promotie.
"Bij rust stond het nog 0-0 en waren de beste kansen voor ons. Ik rekende er stiekem op dat we zouden winnen, maar na de rode kaart ging het mis", concludeert Augustijn.
Tien minuten na rust kreeg Tjeerd Hof zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht vertrekken, waarna de gasten zeer snel scoorden.
Een ommekeer zat er vervolgens niet meer in, want na ruim een uur spelen moest FC Almere verder met tien man nadat Lesley Vlieger een rode kaart kreeg. De spits werd onderuitgehaald en ging verhaal halen bij zijn directe tegenstander, maar de assistent-scheidsrechter dacht dat hij het tegen hem had, waardoor Vlieger ook mocht gaan douchen.
Vervolgens werd Augustijn ook nog naar de tribune verwezen. “Ik riep: 'scheidsrechter moet dat nou, zo maak je deze prachtige finale stuk.' Het werd niet gewaardeerd", vervolgt Augustijn, die niet was te spreken over het optreden van het arbitrale trio. "Soms moet je als wedstrijdleiding een oogje dichtknijpen en een wedstrijd aanvoelen. Dat deed dit trio duidelijk niet."
Volgend seizoen is Augustijn eindverantwoordelijke bij Sporting Almere. Jamal Yahiaoui wordt de nieuwe trainer van FC Almere.

Artikel geplaatst op: 12 juni 2018 - 11:07

Gerelateerd

Delen