Almeerders spelen mooie wedstrijden op Special Olympics

ALMERE – Almeerders met een verstandelijke beperking hebben mooie wedstrijden gespeeld op de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek, afgelopen weekend.
Uit Almere gingen in totaal zestig deelnemers en begeleiders van de Almeerse Hockeyclub, HAVAS, ASV en Bocce-spelers vanuit Triade naar de Special Olympics Nationale Spelen. (Foto: aangeleverd)

Uit Almere waren in totaal zestig deelnemers en begeleiders van de Almeerse Hockey Club, HAVAS (handbal), de Almeerse Schaatsvereniging (inline-skaten) en een vijftal Bocce-spelers vanuit Triade vertegenwoordigd. Het was voor de grote Almeerse delegatie een mooi weekend om nooit te vergeten, waarbij de deelnemers weer boven zichzelf uitstegen.
De vijf deelnemers van het team van Triade Meedoen & Sport deden voor het eerst mee op de mooie nieuwe Bocce-baan in Aalten. Tim haalde brons, Ingar en Roy zilver en Eddy en Maurice scoorden beiden een gouden plak.
Bij het hockey waren er twee lange dagen met diverse wedstrijden. Hockey: twee lange toernooi dagen met diverse wedstrijden. Er werden zelfs wedstrijden tegen Spanje en België gespeeld.
Het G1-team heeft op zaterdag en zondag alle wedstrijden gewonnen en dus goud behaald. Het G2-team heeft zilver gehaald.
Bij het inline-skaten hebben de twaalf deelnemers heel veel goud, zilver en brons behaald. Op zondag is er tijdens de finales erg hard gereden en dat leverde, ondanks het warme weer, mooie wedstrijden en goeie tijden op. Iedereen was zeer tevreden. Ook bij het handbal is door het team van HAVAS een mooie strijd geleverd voor de ereplaatsen.
IN KADER
Special Olympics Nationale Spelen

De Special Olympics Nationale Spelen, gehouden op 8, 9 en 10 juni in stadion De Vijverberg in Doetinchem, is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Tweeduizend sporters, duizend begeleiders en 1.500 vrijwilligers waren actief in 21 verschillende takken van sport.
Juist voor mensen met een verstandelijke beperking, waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sporten, is het belangrijk dat zij ervaren hoe leuk en waardevol het is om te sporten.
Artikel geplaatst op: 11 juni 2018 - 12:08

Gerelateerd

Delen