Medailleregen voor Turning Spirit Almere op NK’s

Turning Spirit Almere (TSA) heeft vorig weekend in totaal vijf gouden, drie zilveren en drie bronzen medailles in de wacht gesleept bij de Nederlandse kampioenschappen die op diverse locaties werden gehouden. Afgelopen weekend wonnen de ritmisch gymnastiek-groepen van TSA daar nog eens zes NK-medailles bij.

Sander Bouwman (Foto: aangeleverd)

Heren
Sander Bouwman werd zaterdag 2 juni allround Nederlands kampioen turnen 1e divisie in Hoofddorp. Hij behaalde in de categorie Senior de hoogste score op de meerkamp. Een dag later won hij bij de toestelfinales ook het goud op de brug en pakte hij het zilver op de ringen. Tim Verhoeven (1e divisie Instap) werd Nederlands kampioen op zowel de toestellen sprong als voltige. Bryan Vis (Talentendivisie Pupil) pakte het zilver op sprong en Xavi Lubbe (Talentendivisie Pupil) won brons op sprong. De TSA-turners hadden zich in totaal voor maar liefst 21 toestelfinales geplaatst en zes turners mochten aantreden in de meerkampfinale.

Dames
Bij de dames werd TSA-turnster Melodee Neijman (Jeugd 1 N3) zondag 3 juni Nederlands kampioen op het toestel brug tijdens de toestelfinales van het NK in Tilburg. Zij had zich ook geplaatst voor de meerkampfinale op zaterdag, waar zij 20e werd.

Ritmisch gym
In Barendrecht stond in het weekend van 2 en juni het NK ritmische gymnastiek 2e divisie op het programma. Alle drie de TSA-gymnasten die zich individueel hadden geplaatst mochten plaatsnemen op het erepodium. Zara Ponit won zilver bij de Benjamins. Charissa van Ekris pakte het brons in diezelfde categorie en Demi Bouma won eveneens brons bij de Prejunioren.
Afgelopen weekend was het NK tweede divisie groepen, waarbij TSA maar liefst zes keer op het podium stond. Bij de Benjamins werden TSA2 en TSA1 respectievelijk tweede en derde op het onderdeel zonder materiaal. Met hoepel won TSA1 het brons en de prejunioren behaalden een zilveren medaille met bal. De junioren behaalden met knots de tweede en met bal de derde plek. De ritmische gymnastes van TSA zijn op 23 en 24 juni ook nog vertegenwoordigd op het NK-evenement Dutch Gymnastics The Finals in Ahoy Rotterdam.

Artikel geplaatst op: 11 juni 2018 - 11:52

Gerelateerd

Delen