Damesteam Almeerderhout promoveert opnieuw

Door Wesley Verboom
HOUT – Van teleurstelling naar euforie. Na de degradatie van vorig jaar heeft het eerste damesteam van Golfclub Almeerderhout opnieuw een plekje weten te bemachtigen in de Hoofdklasse. Wat is het geheim? De oorverdovende rust op de thuisbaan waar je de vogels kunt horen fluiten of is het iets anders?

Het damesteam van Almeerderhout promoveert naar de hoogste afdeling. (Foto: aangeleverd)


“De basis voor de terugkeer hebben wij al aan het begin van het seizoen gelegd. Doordat wij met onze coach Marald van Reijsen door zijn blijven trainen in de zomer”, zegt captain Carla Raap, die kort terugblikt op het finaleweekend. “Het was een zwaar weekend, omdat we zowel zaterdag als zondag moesten golfen. Gelukkig konden wij mede dankzij de hulp van hoofdsponsor Ruitenheer overnachten in een hotel.”
Raap vertelt daarna iets over de samenstelling van het team, waarin opvallend genoeg één jonge studente in speelt. “De meeste speelsters zijn rond de vijftig jaar. Dat er weinig meisjes golfen is een landelijk probleem. Persoonlijk vind ik dat erg jammer, maar ik wil benadrukken dat ik onwijs trots ben op mijn team. We trainen bijna dagelijks en studeren of werken er ook nog naast.”
Om ervoor te zorgen dat Golfclub Almeerderhout structureel kan meedoen in de top van Nederland (mannen spelen Eerste Klasse, red.) voert de club sinds enkele jaren een actief jeugdbeleid. “Momenteel hebben we rond de 65 jeugdleden, dat is vrij veel voor een golfclub”, zegt bestuurslid Ella van Duren-Eysbroek. “Sinds een aantal jaar stimuleren we het spelen van golf ook bij de allerjongste jeugd, vanaf vier jaar.”
Verder besteedt de vereniging extra aandacht aan de zogenoemde toptalenten. “Het doel is om met de mannen (spelen op het een-na-hoogste niveau, red.) en dames op topniveau te spelen. Het liefst met eigen kweek”, aldus Van Duren-Eysbroek, waarna ze met trots vertelt dat er enkele toptalenten aankomen.
Wie kennis wil maken met golf kan binnenkort een kijkje nemen als golfclub Almeerderhout het Almere Open organiseert, waaraan iedereen kan deelnemen. Meer informatie: www.almeerderhout.nl.

Artikel geplaatst op: 18 juni 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen