Michele Santoni hoofdtrainer Almere City FC

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De 38-jarige Michele Santoni wordt de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De Italiaanse Amsterdammer is de opvolger van Jack de Gier en tekent in Almere voor twee seizoenen. De Deen Ole Tobiasen wordt assistent-trainer.
Robert Maaskant, Ole Tobiassen, Michele Santoni en Almere City-directeur John Bes. (Foto: Ron Baltus)

Afgelopen seizoen was Santoni assistent-trainer bij het Italiaanse Cagliari uitkomend in de Serie A. Tobiassen (42) is ex-international van Denemarken en komt over van Sparta Rotterdam en tekent ook voor twee seizoenen. Santoni en Tobiasen vormen samen met de al eerder benoemde assistent-trainer Ivar van Dinteren het hart van de nieuwe technische staf.

Cagliari

Santoni werkte de afgelopen jaren bij de Italiaanse clubs AS Livorno, AC Cesena en Lazio Roma. Het afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij Cagliari. Voor zijn aanstelling aldaar was Santoni onderdeel van de technische staf van Frank de Boer bij Inter Milan. Santoni maakte in het kielzog van De Boer de overstap naar de Nerazzurri, nadat hij eerder succesvol in de hoedanigheid van video-analist met de voormalig Nederlands international had samengewerkt bij Ajax.

Hoofdtrainer

Bij Almere City FC krijgt Santoni voor het eerst de kans zich te ontwikkelen als hoofdtrainer, net zoals zijn voorganger Jack de Gier dat drie seizoenen geleden kreeg. Technisch directeur Robert Maaskant licht de selectie van Santoni toe: “Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club.”
Artikel geplaatst op: 20 juni 2018 - 14:50

Gerelateerd

Delen