Volleybaltalent Mebus naar Zwitserland

Door Wesley Verboom
ALMERE - “Ik hoopte stiekem op de Belgische competitie, maar dat het de Zwitserse zou worden had ik echt niet verwacht”, vertelt de 18-jarige volleybalster Anna Mebus net nadat ze haar herkansing voor wiskunde achter de rug heeft.
Anna Mebus. "Ik moet nog wat werken aan mijn Duits." (Foto: Ruby Biekart)

De 18-jarige Almeerse zit nog in haar examenperiode, maar is met haar hoofd al een beetje in het Alpenland, dat een van de sterkste competities heeft van Europa. Mebus heeft in Zwitserland een eenjarig contract getekend bij VC Kanti Schaffhausen, de nummer vier van het afgelopen seizoen. “Ik moet nog werken aan mijn Duits maar ik verwacht dat ik de taal snel onder de knie heb en anders kan ik nog altijd communiceren in het Engels”, glimlacht Mebus, waarna ze vertelt dat ze uitkijkt naar het avontuur. “Ik vind het enorm spannend, maar ik heb enkele goede gesprekken gehad met de trainer.”
De 1.85 cm lange spelverdeelster, die droomt van spelen in het grote Oranje, gaat in Zwitserland haar stinkende best doen. “Ik heb niet een echt doel voor ogen. Ik wil vooral veel leren en knokken voor een basisplek. Verder ben ik heel benieuwd naar de Zwitserse competitie, het is anders dan in Nederland. De trainingsintensiteit is ook een stuk hoger dan bij Alterno. Dat komt onder andere doordat er ruimte is voor een-op-een training”, aldus Mebus.
Bij Alterno uit Apeldoorn speelde Mebus, die op 7-jarige leeftijd met volleybal begon bij Almere, de afgelopen twee seizoenen. “Daar had ik het in mijn eerste seizoen lastig en zat ik vaak op de bank, maar in mijn tweede jaar heb ik bijna geen wedstrijd gemist en zijn we tweede van Nederland geworden.”
Voor de havo-scholier naar Zwitserland vertrekt, wachten haar nog een tweetal spannende weken waarin het vooral wachten is op het verlossende telefoontje: gefeliciteerd je bent geslaagd. “Het wordt spannend, maar ik hoop er het beste van. Komend jaar richt ik mij in elk geval op volleybal”, besluit de Almeerse.
Artikel geplaatst op: 26 juni 2018 - 11:18

Gerelateerd

Delen