Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: badmintonster Amy Tan.
ALMERE - In eerste instantie wilde de toen 7-jarige Amy na het behalen van haar zwemdiploma’s op tennis. Maar omdat zij zo klein en iel was, vonden haar ouders dat niet zo’n goed idee en raadde haar aan op badminton te gaan: het lijkt wat op tennis alleen het racket is een stuk lichter.
(Foto: Alex van Zaanen)

Ondertussen is Amy 16, woont en traint 18 uur in de week op Papendal en gaat in Arnhem naar school. De keuze om intern op Papendal te gaan wonen was geen gemakkelijke. “Ik zie mijn ouders en broers alleen in het weekend en heb nauwelijks tijd om met mijn vrienden af te spreken. Verjaardagen en uitjes moet ik vaak afzeggen”. Toch heeft zij geen spijt, “als ik een goed resultaat heb behaald, of zelfs gewonnen heb, is dit het zeker waard”, vertelt Amy.
Doelen

Nadat zij op 10-jarige leeftijd een internationaal toernooi won in het dubbel- en tweede werd in het enkelspel, wist Amy dat zij meer wilde. “Mijn doel werd steeds groter, van nationaal kampioen -ik ben ondertussen drievoudig Nederlands Jeugd Kampioen in het enkelspel- naar het halen van de internationale top”, aldus een gedreven Amy. Het beste resultaat tot nu toe was een tweede plaats in het enkelspel U15 op het 8-Nations toernooi, wat wordt gezien als het officieuze Europees Jeugd Kampioenschap (EJK). Daarna heeft zij een paar internationale toernooien gewonnen en de kwartfinale van het NK voor senioren gehaald.
Droom

Op de vraag wat zij gaat doen als zij haar doelen niet haalt antwoordt Amy: “Ik ben vastberaden om mijn doelen te bereiken en zet mij daar 100% voor in. Niet halen is geen optie”. Heel stiekem hoopt Amy uitgekozen te worden voor de selectie voor het EJK U19 en het Wereld Jeugd Kampioenschap U19. En als zij dan toch mag dromen: die gouden plak bij de Olympische Spelen!
Artikel geplaatst op: 26 juni 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen