Honkbalfeest Windmill Classic is komend weekend

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – De vijfde editie van de Windmill Classic, het jaarlijkse Slow Pitch Softbaltoernooi op de velden van Almere ’90, wordt komend weekend gehouden.
Slowpitch is een variant op softbal, waarbij de focus vooral op het slaan ligt. Ballen worden onderhands aangespeeld. Daardoor is het spel geschikt voor jong en oud. Dit jaar hebben zich al meer dan veertig teams met meer dan 600 spelers uit verschillende landen ingeschreven voor het toernooi waar ook veel gezelligheid omheen is. Het sportfeest wordt opgevrolijkt met een heus horecaplein en diverse Slowpitch kleding en materiaal stands. Voor de kids zijn er de Kunstbus en de Windmill Magician.
De toegang voor het Windmill Classic Slowpitch-toernooi is gratis voor publiek. Teams kunnen zich aanmelden via windmillclassic.com. Er kunnen maximaal veertig teams meedoen. Op Facebook: Windmill Classic BSC Almere'90.
Vrijdag start het toernooi met een dubbel programma. Vanaf 11:00 uur spelen acht internationale mannenploegen voor de ESSL West Division titel.
Een sterke Europese competitie voor top Slowpitch ploegen. De winnaar gaat later dit jaar strijden om het vacante ´ESSL European Championship´.
De Windmill Classic competitie begint vrijdagavond om 20:00 uur, met de openingswedstrijd tussen de Almere All Stars en Team Wales. Naast buitenlandse teams, doen er ook Almeerse teams mee. Eén van die team is Almere Anacondas met voor junior-spelers van 15, 16 en 17 jaar.
Zaterdagochtend is het al vanaf 08:00 uur ´Play Ball´ bij beide competities. Gedurende de gehele dag zijn er wedstrijden op alle zeven velden te zien.
´s Avonds is de traditionele Windmill Classic All Star Game tussen Amerikaanse en Europese topspelers in het fraaie Almere Honkbalstadion, muzikaal omlijst door een groot dweilorkest. Zondag zijn de finalewedstrijden. De toegang op alle drie toernooi dagen is gratis.

Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 16:00

Gerelateerd

Delen