Haase (13) grossiert in nationale titels

Door Wesley Verboom
STAD - Tijdens het interview komt hij ietwat verlegen over, maar als hij eenmaal de shuttle opslaat gooit Noah Haase de schroom van zich af. Het 13-jarige badmintontalent sleepte onlangs drie nationale titels binnen. In zowel de singel, de mix als het herendubbel was hij de sterkste in zijn leeftijdscategorie.
Talent Noah Haase poseert met zijn nationale titels. (Foto: aangeleverd)

“Welke titel ik de mooiste vond?”, herhaalt Haase de vraag. “Eigenlijk heb ik geen flauw idee, maar mijn favoriete onderdeel bij het badmintonnen is het enkelspel (singel, red.). Daar heb het meeste plezier in.”
Haase, die in 2016 ook al twee nationale titels pakte, heeft al internationaal gespeeld. “Vorig jaar heb ik in mijn leeftijdscategorie de kwartfinale van het EK gehaald.”
Door zijn goede prestaties mag Haase volgend seizoen deelnemen aan het NK voor spelers onder de 15 jaar. Een puike prestatie, maar het komt het badmintontalent niet aanwaaien. Hij traint elke ochtend in het Topsportcentrum in Poort. Pas aan het einde van de ochtend begint de scholier aan zijn lessen op het Helen Parkhurst.
“Verder train ik ook nog drie avonden in de week in Almere en een avond in topsportcentrum Papendal. Daarnaast speel ik bijna elk weekend een toernooi”, zegt Haase. “Het is druk, maar ik heb plezier tijdens elke wedstrijd en elke training, zowel de fysieke als de technische trainingen.”
De rechtshandige Haase heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen. “In de toekomst wil ik dolgraag uitkomen op de Olympische Spelen. Tokyo komt nog te vroeg, maar wie weet lukt het mij om me te plaatsen voor de daarop volgende Spelen”, vertelt Haase, die beseft dat hij nog een lange weg te gaan heeft.
De talentvolle Almeerder vertelt tot slot van wie hij gecharmeerd is. “Ik ben fan van Deen Viktor Axelsen. Hij is pas 22 jaar, maar nu al wereldkampioen. Enorm knap. Ik hoop ooit zo goed als Viktor te worden.”
Artikel geplaatst op: 03 juli 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen