Duizendpoot Fhijnbeen stopt als voorzitter van Najaden

Door Wesley Verboom
HAVEN - “Aanvankelijk was ik alleen speler, maar toen er een jaar of vier geleden een voorzitter werd gezocht vroeg de secretaris of ik het wilde worden”, vertelt Jeroen Fhijnbeen. De Almeerder was de afgelopen jaren niet alleen voorzitter, maar ook speler en trainer bij handbalclub Najaden Heren 1 en coach bij de Heren 2.
Jeroen Fhijnbeen neemt het doel onder vuur tijdens een competitieduel. (Foto: aangeleverd)

“Ik moest er wel even over nadenken, omdat ik geen bestuurlijke ervaring had”, vervolgt Fhijnbeen, die binnenkort stopt als preses. “Ik ben net vader geworden en wil meer tijd vrijmaken voor mijn gezin”, zegt Fhijnbeen. “Ik kijk met veel plezier terug op het kampioenschap in de zaal met de Heren 1 (promotie naar Hoofdklasse, red.), de introductie van een ‘kampioenenbal’ voor teams die kampioen zijn geworden en de georganiseerde vrijwilligersavonden bij de club. Verder ben ik ook trots op de lichte ledengroei en het feit dat het ons is gelukt om de banden aan te halen met de andere handbalclub. (Havas, red.) in de stad”, aldus Fhijnbeen.
Natuurlijk zijn er ook dingen niet gelukt. “Het doel was om een damesteam te creëren, maar dat is om uiteenlopende redenen niet gelukt. Gelukkig schuift er komend seizoen veel A-jeugd door, waardoor er na de zomer een damesteam komt”, zegt Fhijnbeen, die daarna vertelt over zijn rol als speler en trainer. “Het is niet in de visie van de vereniging om een betaalde trainer aan te trekken. Toen we in niveau groeiden, is er in het team besproken wat we met de training gingen doen. Er is toen gekozen om mij de trainingen te laten verzorgen. Op sommige momenten is de dubbelrol van speler en trainer wel lastig, omdat je iemand aanspreekt op een fout terwijl je die zelf ook maakt. Gelukkig gaat de groep daar goed mee om en is er sprake van wederzijds respect”, glimlacht Fhijnbeen, die wel als speler en als trainer/coach van het eerste (of de gehele herenselectie) aan de club verbonden blijft.
Momenteel is Najaden op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voor september hoopt Najaden een opvolger te hebben voor Fhijnbeen. Dan viert Najaden zijn 40 jarige jubileum.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2018 - 14:00

Gerelateerd

Delen