Almeerder één van de jongste deelnemers Nijmeegse vierdaagse

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STEDENWIJK –Flynn Stoelhorst is één van de jongste deelnemers van de komende Nijmeegse Vierdaagse. Samen met zijn vader Barry wandelt de 12-jarige Almeerder dan vier dagen lang elke dag 30 kilometer met het #Vteam. “Ik vind het vooral heel gezellig om samen met zoveel andere kinderen te lopen”, aldus Flynn.
De 12-jarige Flynn en zijn vader Barry oefenen volop voor de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto: Fred Rotgans)

Flynn en zijn vader lopen de vierdaagse samen met het Vteam. “De V staat voor vriendschap, vrede en vrijheid. En ook vierdaagse.” Het Vteam bestaat uit 98 kinderen. Het lopen met zoveel kinderen is, volgens Flynn, erg gezellig. “Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen. We kletsen veel met elkaar en maken grapjes tijdens het lopen. Daardoor vergeet ik dat ik aan het lopen ben en gaat het veel makkelijker.”
De actieve Almeerder oefent volop. “Met het team hebben we in Nijmegen door de stad gelopen en samen met de boswachter hebben we 30 kilometer door de dierentuin gelopen. Samen met mijn vader heb ik de tweedaagse van Amersfoort gelopen.” Het meest verheugd Flynn zich op de laatste dag van de vierdaagse. “Die is het meest gezellig en dan krijg ik veel bloemen.”
Tijdens de Vierdaagse laat Flynn zich sponseren voor KiKa. “Een aantal van mijn familieleden hebben kanker gehad en ook mijn tante had de ziekte. Zij is gelukkig weer beter. Ik hoop dat met het sponsorgeld dat ik bijdraag kinderen beter kunnen worden.” Wie Flynn wil sponsoren kan dat melden via de Facebookpagina van Flynn.
Artikel geplaatst op: 17 juli 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen