Duikvereniging Narwal ontvangt plaquettes 'Vereniging van het Jaar'

ALMERE - Duikvereniging Narwal heeft trots twee plaquettes in ontvangst genomen: Een voor gemeente-winnaar en een tweede voor provincie-winnaar van de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar ’.
Deze verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Voor duikvereniging Narwal is dat zeker gelukt. Hans van Os van Nawal: “Wij zijn ontzetten trots op deze uitslag, vooral ook omdat wij een relatief kleine vereniging zijn. Het laat echter goed zien hoe wij als vereniging met elkaar omgaan en elkaar steunen in alles wat we doen. Ons motto is “duiken doe je samen” en dit is dan ook iets is wat we samen gepresteerd hebben, met alle leden”.
Bezoek jury

Begin september bezoekt de jury de 24 verenigingen, die provincie winnaar zijn geworden. Elke vereniging zal getoetst worden op thema’s als; maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid. Op basis van het juryoordeel wordt er een top 3 gekozen. De twee winnende verenigingen worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Sportweek in september en mogen daar hun prijs in ontvangst nemen.
Hans van Os: “Het zou een mooie opsteker zijn voor de duiksport als we de top 3 halen. Duiken is niet alleen een fantastische sport, maar levert tegelijkertijd ook veel informatie op over hoe het gesteld is met de flora en fauna onderwater. Veel waarnemingen worden gedeeld en leiden soms zelfs tot aanpassingen, zoals bijvoorbeeld het terugbrengen van getijde in de Grevelingen." (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 16 juli 2018 - 09:16

Gerelateerd

Delen