Almere City FC de data-diepte in met Remiqz

ALMERE - Almere City FC verwelkomt Remiqz als nieuwe datapartner. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is de komende drie jaar aan de club verbonden.

Een team van data-analisten gaat Almere City FC met objectieve informatie ondersteunen bij het maken van allerlei beslissingen, variërend van sportieve, financiële tot algemene vraagstukken. Daarmee wordt Almere City FC de eerste volledig data gedreven betaald voetbalorganisatie van Nederland.
De club kan gebruik maken van data in de breedste zin van het woord. ,"Wij gaan bijvoorbeeld met trainer Michele Santoni aan de slag om tactische keuzes te vertalen in met data onderbouwde argumenten”, verduidelijkt Alexander Schram, manager Data Science bij Remiqz.
"Op een hoger niveau helpen we de technisch directeur met zijn selectiemanagement. We brengen bijvoorbeeld op basis van gegevens uit de afgelopen elf seizoenen de criteria in kaart waaraan de selectie moet voldoen in termen van kwantiteit en kwaliteit, om de kans om de sportieve doelstellingen te behalen te maximaliseren. Als laatste kan het bestuur een beroep op ons doen aangaande bijvoorbeeld bepaalde stadionvraagstukken, zoals waar de club momenteel zijn fans vandaan haalt en waar dus nog kansen liggen. Hiermee ondersteunt Remiqz alle onderdelen binnen Almere City FC en de relaties ertussen.”
Artikel geplaatst op: 19 juli 2018 - 08:44

Gerelateerd

Delen