Kamperen het Almeerderstrand

ALMEERDERSTRAND – Wie altijd al een tent heeft willen opzetten op het Almeerderstrand, kan dat doen in het derde weekend van september tijdens de UrbanCampsite Almeerderstrand. UrbanCampsite is geen traditionele camping, maar een campsite op een unieke locatie met bijzondere activiteiten.
(Foto: aangeleverd)

Kampeerders kunnen voor een of twee nachten hun tentje neerzetten op het Almeerderstrand en genieten van deze prachtige plek en de ondergaande zon. Er is plek voor honderd personen. Daarbij is er dat weekend voor iedereen, dus ook voor mensen die niet blijven slapen, veel te beleven op het Almeerderstrand.
Verhalen bij het kampvuur

Op vrijdag organiseert strandrestaurant Poortdok een barbecue waarna bezoekers bij het kampvuur kunnen luisteren naar een singer-songwriter en naar verhalen over de geschiedenis van Almere. Op zaterdag en zondag gaan de handen uit de mouwen in de verschillende workshops op het strand. Denk aan vlotten bouwen, loungers maken van pallets, jam koken, bootjes maken van melkpakken en het ontdekken van de natuur van het Almeerderstrand.
UrbanCampsite is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe cultuur, recreatie en sport het Almeerderstrand avontuurlijker kunnen maken. De organisatie is in handen van UrbanCampsite Amsterdam, dat eerder succesvolle, tijdelijke overnachtingsplekken inrichtte op Amsterdam Science Park, in het Vliegenbos en IJburg. Almere heeft de primeur met deze eerste editie buiten Amsterdam.
De activiteiten zijn voor iedereen, ook voor niet-kampeerders, vrij toegankelijk. Overnachten kost 7,50 euro per persoon per nacht. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Kinderen tot 18 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene kamperen. Meer informatie en reserveren via: www.urbancampsiteamsterdam.com.
Artikel geplaatst op: 24 juli 2018 - 14:57

Gerelateerd

Delen