Schaaktalenten veroveren Schotland

ALMERE - De Almeerse schaaktoptalenten Daniël Kutchoukov (13) en Roger Labruyère (11) hebben tijdens het Glorney Gilbert schaaktoernooi in Schotland de Robinson Cup en de Stokes Cup veroverd. Ook de meisjes van het Nederlandse Jeugdschaak Team veroverden de Gilbert Cup.
Roger Labruyère met de beker. (Foto: Ernst Labruyère)

Hiermee was Nederland goed voor drie van de vier hoofdprijzen: een ongekende prestatie voor het Nederlandse team dat na ruim twintig jaar afwezigheid weer zijn opwachting maakte.
Met Daniël Kutchoukov (13) en Roger Labruyère (11), respectievelijk tweede en tiende op het NK tot 14 jaar, leverde Almere twee absolute topspelers aan dit prestigieuze toernooi. Met hun teams streden zij tegen landenteams uit Frankrijk, Engeland, Ierland, Wales en Schotland. En de Almeerse toppers waren belangrijk voor hun teams. Met 4,5 punten uit vijf wedstrijden was Roger de onbetwist beste speler van het ‘Stokes team’ en daarmee de belangrijkste architect van de overwinning in die klasse, terwijl Daniël met een zwaarbevochten remise (ruim vijf uur lang) in de laatste ronde tegen de Ierse Adam Murphy de Robinson Cup definitief veilig stelde voor Nederland. Onder een ovationeel applaus kregen de Nederlandse teams de drie hoofdprijzen uitgereikt, waarmee ze de onbetwiste winnaars van dit toernooi werden. In 2019 wordt de volgende Glorney Gilbert Cup in Ierland georganiseerd en Nederland zal zeker weer van de partij zijn.
Artikel geplaatst op: 28 juli 2018 - 12:25

Gerelateerd

Delen