Bouthoorn blikt vooruit op Paralympisch EK

Door Wesley Verboom

BUITEN - Cheyenne Bouthoorn staat aan de vooravond van haar eerste EK, waaraan ook paralympiër Marlou van Rhijn mee doet. De Almeerse blikt vanaf haar vakantieadres vooruit. Om precies te zijn naar 20 augustus 2018, 19.32 uur. Dan komt zij in actie op het onderdeel kogelstoten

Atlete Cheyenne Bouthoorn, hier op archiefbeeld, gaat voor een podiumplek op het EK in Berlijn. (Foto. Edwin Benschop)

.

“Ik ga in Berlijn voor een medaille”, zegt Bouthoorn vanuit Torrox. De Almeerse verbeterde op 13 juli haar Nederlands record kogelstoten. Toen had ze een worp van 7.40 meter. “Het liefst had ik nog verder geworpen, maar ik ben blij met ieder record. Ook als het ‘maar’ vier centimeter verder is”, zegt Bouthoorn verlegen.

Bewegingen


De 20-jarige atleet, die haar kleine hersenen mist waardoor het voor haar onder meer moeilijker is om haar bewegingen te controleren, vertelt daarna meer over haar kansen op het EK. “Zoals ik al vertelde verwacht ik dat ik op het podium kom. Als ik mijn huidige record evenaar heb ik sowieso kans op brons. Een eerste plek is op dit moment niet reëel, want een Duitse dame steekt er momenteel met kop en schouders bovenuit (worp van 10 meter, red.), maar ik hoop ooit zo goed te worden als zij.”
De atlete doet ook aan sprinten, maar richt zich op dit moment meer op het kogelstoten omdat zij daarmee in internationaal perspectief meer kan bereiken op het EK. “Sprinten blijf ik doen, maar dat ga ik na het EK weer oppakken. Dan richt ik mij in principe op de 100 en 200 meter, waarop ik respectievelijk vierde en vijfde van Europa ben.”

Tokyo


In 2020 hoopt de paralympiër op de Spelen in Tokyo te staan. “Dat is het ultieme doel, maar eerst het EK”, lacht Bouthoorn. Van haar trainer/coach Fynn van Buuren en bondscoach Arno Mol, met wie ze pas recent samenwerkt, heeft ze een trainingsschema gehad voor op vakantie. “Ik moet onder andere buikspieroefeningen en kleine circuit trainingen doen.”
De vraag, die dan opspeelt heeft ze eigenlijk wel vakantie? Bouthoorn zegt volmondig ‘ja’, waarna ze nogmaals benadrukt dat ze enorm trots is dat ze op een mondiaal evenement mag uitkomen voor Nederland. “Ik vind het een eer.”

Artikel geplaatst op: 30 juli 2018 - 09:25

Gerelateerd

Delen