Recreatiesport Almere (RSA) stopt na 35 jaar

Door Robert Mienstra
ALMERE - Recreatie Sport Almere (RSA) stopt er mee. De organisatie heeft in een brief aan de leden laten weten dat de stichting stopt met het aanbieden van sportactiviteiten. De RSA heeft 35 jaar in Almere bestaan.

Sporten via de RSA is niet meer mogelijk. (Foto: Adobe Stock)


Voor het stoppen zijn meerdere oorzaken: teveel opzeggingen, geen nieuwe aanmeldingen, stoppen van trainers en geen nieuwe vaste trainers kunnen vinden, lage contributie en het subsidiebedrag dat steeds lager tot nihil wordt terwijl de onkosten blijven stijgen.
Het bestuur is de laatste weken druk bezig geweest om te kijken of Recreatie Sport Almere nog gered kon worden door bijvoorbeeld een verdubbeling van de contributie en/of groepen samen te voegen. Dat laatste stuitte op veel weerstand. Er is ook naar overname gekeken door welzijnsstichting de Schoor. Maar dat bleek niet mogelijk .

Geen geld


“Wij hebben nu de keuze moeten maken om te stoppen omdat het geld nu echt helemaal op is. Wij hebben de gemeente ook al meerdere keren proberen uit te leggen dat 10.000 euro die we eigenlijk extra nodig hebben per jaar niet bij 180 deelnemers is neer te leggen”, schrijft Saskia van Dorp-Lammers namens het bestuur van de RSA. “We hebben de afgelopen tijd al heel wat veranderingen doorgevoerd maar dit is gewoon voor niemand op te brengen.”

Teleurgesteld


Inmiddels hebben meerdere oudere inwoners teleurgesteld contact gezocht met deze krant over het stoppen van de RSA. “Het is de enige plek waar we als ouderen nog aan gymnastiek konden doen. Nu is er voor ons niets meer in Almere.”
Dansschool Burnet in Sporthal Stedenwijk heeft haar ruimte ter beschikking gesteld zodat alle betrokken elkaar nog een keer kunnen zien op zondag 2 september tussen 11.00 en 12.00 uur.

Artikel geplaatst op: 07 augustus 2018 - 10:08

Gerelateerd

Delen