'Ik wil KiKa helpen in mijn tweede jeugd'
Richard Heemskerk fietst Giro di KiKa in 2019

Door Robert Mienstra
NOORDERPLASSEN - Richard Heemskerk uit de Noorderplassen is volop in training voor de Giro di KiKA Nederland in juni 2019. "Zo heb ik afgelopen weekend Luik Bastenaken Luik gereden en ga ik nog in Limburg fietsen om het klimmen in de benen te krijgen”, vertelt Heemskerk.
Voor Richard Heemskerk is opgeven geen optie tijdens de Giro di KiKA 2019 (Foto: aangeleverd)

“De reden dat ik nu mee doe aan KiKa is dat ik dit zie als iets waardevols voor kinderen die hun jeugd missen door de verschrikkelijke ziekte kanker”, vertelt Heemskerk. Ik heb zelf mijn jeugd in goede gezondheid met alle factoren die daarbij horen mogen leven. Nu ben ik 43 jaar en eigenlijk bezig met mijn tweede jeugd. Ik ben nog steeds gezond en wil daarmee dus iets belangrijks doen voor kinderen waarbij dat niet kan door Kanker. Het is geen keuze... die kinderen krijgen gewoon deze ellende voor hun kiezen. Dus ik wil nu KiKa helpen in mijn tweede jeugd en de strijd tegen Kanker bij kinderen.”
Sponsorinspanning

Fietsen is de grote hobby van Heemskerk. “Ik kan met mijn hobby ook nog een heel goed streven naleven door kanker uit te bannen bij kinderen door KiKa te steunen. KiKa steunt hiermee het Maxima medisch centrum, onderzoek tegen kanker en medicijnen.”
De sportieve prestatie die Heemskerk gaat leveren houdt in om 1000 kilometer op de racefiets te volbrengen door de bergen van Toscane in Italië. Met het uiteindelijke doel aandacht te krijgen en geld in te zamelen gericht op onderzoek, medicijnen en geneeskundige hulp voor kinderen met kanker: KiKa, kinderen kankervrij. “Met de inzameling voor sponsorgeld ben ik al begonnen”, vertelt Heemskerk. “Deze deelname kost dus een fysieke en sponsorinspanning. Daarbij is dus een vraag van KIKA om per deelnemer 2500 euro minimaal in te gaan zamelen.”
Elke donatie/sponsoring is welkom van alle Almeerders. Dat kan via de volgende link: https://2019.girodikika.nl/richard-heemskerk
Artikel geplaatst op: 22 augustus 2018 - 14:04

Gerelateerd

Delen