Waterwijk en FC Almere maken zich op voor competitiestart

Door Wesley Verboom
HAVEN – Almere heeft dit seizoen niet één, maar twee ploegen die uitkomen in de zaterdag tweede klasse B. Voor Waterwijk is dat een unicum, terwijl FC Almere al een aantal jaar op dit niveau acteert. De ploeg uit Haven deed vorig jaar opnieuw mee om het kampioenschap, maar liep wederom promotie mis. Waterwijk werd kampioen in de derde klasse.


Eerst FC Almere: de ploeg uit Haven heeft na het vertrek van Sandor Augustijn een nieuwe trainer aangetrokken. Jamal Yahiaoui staat dit seizoen voor de groep. De oefenmeester stapte vorig seizoen op bij Hoofdklasser Magreb’90. Met FC Almere heeft hij ondertussen enkele oefenduels in de benen. Zo werd er onder andere met 2-1 gewonnen van eersteklasser Geinoord.
“Het gaat tot nog toe uitstekend”, opent Yahiaoui, die nog een zevental basisspelers mist. Waaronder de geschorste Lesley de Vlieger. De spits zit nog een schorsing van vorig seizoen uit. “De spelersgroep is gretig en wil wederom voor promotie gaan. Dat laatste komt goed uit, want ik wil met FC Almere prijzen pakken. Natuurlijk besef ik dat dit geen uitgemaakte zaak is”, aldus Yahiaoui, die er in elk geval voor wil zorgen dat de randvoorwaarden goed zijn. “Het is een hechte groep, maar wat betreft teambuilding kan het beter. Daarom gaan we onder andere vaker samen eten na een training en stimuleren we de spelers om na een training of wedstrijden langer te blijven hangen bij de club.”
Waterwijk
Ook Waterwijk heeft een nieuwe trainer. Met Ron Gerlof maakt de club zich op voor het debuut in de tweede klasse. Om handhaving te bewerkstelligen heeft Waterwijk zich versterkt met een vijftal spelers. Allemaal hebben ze ervaring op een hoger niveau (Hoofdklasse, eerste klasse of tweede klasse). “Een grote opgave wordt om alle selectiespelers tevreden te houden, want we hebben geen tweede elftal waar spelers kunnen spelen. Toch heb ik er vertrouwen in dat we ons gaan handhaven”, aldus Gerlof, die de afgelopen vier jaar trainer was bij het Amsterdamse Sporting Martinus. “Het oefenduel met tweedeklasser AMVJ (4-1 winst, red.) geeft in elk geval vertrouwen”, besluit Gerlof, die tenslotte vertelt dat hij uitkijkt naar het competitietreffen met stadsgenoot FC Almere. Dat duel wordt gespeeld op 1 december. De competitie begint op zaterdag 22 september.

Artikel geplaatst op: 04 september 2018 - 10:54

Gerelateerd

Delen