Vernieuwd Almere Pioneers kijkt uit naar seizoenstart

Door Wesley Verboom
POORT - Almere Pioneers staat aan de vooravond van een nieuw seizoen. Komende zaterdag openen de basketballers het seizoen tegen MSV/ Zeemacht. De naderende seizoenstart is voor de Heren 1 extra spannend, omdat de Almeerders uitkomen in de promotiedivisie. Dit is het hoogste amateurniveau en het op één na hoogste niveau in Nederland.

Jan Lievaart hoopt met Pioneers op een plaats bij de eerste vier. (Foto: Fred Rotgans)


“De grootste uitdaging voor mij als trainer wordt het om er een team van te maken”, weet Jan Lievaart. De basketbalcoach is de opvolger van Kees Amama, die met Pioneers uitkwam op het tweede amateurniveau. De promotie werd bereikt door inschrijving.
Vorig seizoen trainde clubman Lievaart Onder 12. “Dit is anders, maar ik heb al ervaring als hoofdcoach. In het verleden ben ik onder andere trainer geweest van Omniworld Heren 2. Ik loop dus al even mee”, glimlacht Lievaart.
De oefenmeester gaat vervolgens in op de sterkte van zijn ploeg. “Er zijn een tweetal spelers – die ik er graag bij had willen hebben – afgehaakt, maar ik geloof in de kracht van de huidige selectie. Het is een vrij jonge en talentvolle groep. Echter, een struikelblok is de concentratie bij sommige spelers. Daar schort het soms aan. Als dat in een wedstrijd niet goed is, heb je zo een treffer tegen”, beseft Lievaart, die met zijn team een wisselvallende oefencampagne kende. Zo werd er sterk gespeeld tegen Amerikaanse Global Sports USA College, maar minder tegen Nederlandse tegenstanders.

Eerste vier


“Een andere uitdaging voor het team is dat er een duidelijke hiërarchie ontbreekt. Concreet betekent dit dat het voor sommige spelers lastig kan zijn om zich in een meer dienende rol te schikken”, aldus Lievaart.
Toch hoopt Pioneers op een plek bij de eerste vier. Dat zou aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de play-offs om het kampioenschap. “Of dit daadwerkelijk gaat lukken, is overigens lastig in te schatten. We beginnen met drie uitwedstrijden. Als die niet lekker verlopen, kan het zomaar een lastig seizoen worden. Maar daar ga ik vooralsnog niet vanuit!”

Artikel geplaatst op: 11 september 2018 - 12:11

Gerelateerd

Delen