Najaden viert 40-jarig jubileum op feestelijke wijze

Door Wesley Verboom
HAVEN - Het is zaterdagmiddag en de velden van Najaden zijn volgestroomd met kinderen. Even verderop loopt Gerda Hazenberg in de rondte. Met haar praatje om 13.30 uur op het complex van Najaden geeft de vrijwilligster van de jubileumcommissie het 40-jarige jubileum van de handbalclub extra glans.

Oud-spelers namen het tegen elkaar op tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van Najaden. (Foto: Studio Fred Rotgans/Rinus Lettinck)


“Ik ben enorm blij met de opkomst“, opent Hazenberg. “Ik ben trots op de vrijwilligers en de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt. En het is nu nog niet heel druk, maar daar komt vanavond verandering in. Er komen 150 man naar het feest.”
Op een steenworp afstand van haar worden vervolgens legio activiteiten beoefend door jeugdleden en kinderen uit de buurt. Onder andere sumoworstelen, het Gladiatorspel, touwtrekken en ‘doel gooien’ staan op het programma. Pronkstuk van de feestelijke middag is de grote stormbaan op het grasveld.
Hierna deelt secretaris Erna Nieboer, betrokken vanaf het moment dat haar zoon ging handballen, wat hoogtepunten. “Dat is onder andere de jaarlijkse actie voor KiKa, de verschillende kampioenschappen en het rolstoelhandbal waarmee we recent zijn begonnen. Een dieptepunt is het clubgebouw dat begin jaren ‘90 is afgebrand, maar daar hebben we een schitterend gebouw voor teruggekregen”, zegt Nieboer.
Ook voor oudere leden valt er zaterdagmiddag het nodige te beleven. Zo nemen onder andere oud-spelers het tegen elkaar op en is er een hoek met oude foto’s en krantenknipsels ingericht, maar stiekem kijkt men vooral uit naar het feest. Vanaf 20.00 uur. Met onder andere een DJ en Mystery Guests, die een beroep zullen doen op meezing kwaliteiten van de aanwezigen. “Daar gaan wij aan mee doen. We hebben zelfs een speciaal Najaden-lied ingestudeerd”, besluiten Nieboer en Hazenberg met een glimlach op het gezicht.

Artikel geplaatst op: 10 september 2018 - 09:24

Gerelateerd

Delen