Badmintonners AviAir beginnen met nederlaag

ALMERE – De grootste verrassing tijdens de kick-off van het badmintonseizoen was dat promovendus Hoornse BV na één speelronde direct lijstaanvoerder is. Maar ook de 6-2 nederlaag van het Almeerse AviAir was opvallend.

Op de feestelijke en ongekend druk bezochte kick-off in Den Haag ging Almere, toch de finalist van vorig seizoen, verrassend onderuit tegen Le Credit Sportif Velo uit Wateringen. Ook landskampioen Duinwijck BC uit Haarlem had het lastig tegen het thuisspelende DKC, maar wist er toch een 3-5 overwinning uit te slepen. 

Sinds een aantal jaren organiseren de Eredivisieverenigingen een gezamenlijke start. Alle  tien de Eredivisieverenigingen komen bijeen op één locatie om de volledige eerste speelronde af te werken. Het event evolueert zich goed. Dat bleek wel vandaag bij DKC waar zeker 500 toeschouwers op de tribunes zaten. DKC zélf had voor veel vertier rondom het evenement verzorgd. 

Almere
AviAir Almere begon het seizoen zonder Cheryl Seinen, Amy Tan en Ilse Vaessen. Wegens de personele problemen coach Erik Staats had Kirsten de Wit en Georgy van Soerland toegevoegd aan de selectie van zijn team. Daarmee had AviAir Almere de jongste en de oudste spelers/speelster in de selectie van de aanwezige teams.

Dave Khodabux en Sebastiaan Li konden meteen vol aan de bak tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. Maar het krachtsverschil bleek te groot om er een spannende partij van te maken. Onze mannen werden op alle fronten afgetroefd. Aan de duidelijke 21-13 en 21-11 nederlaag valt weinig toe te voegen.

Een gelegenheidskoppel vormden Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij boden Myke Halkema en Dorien Lups wel goed partij. De beide games gingen gelijk op maar het einde ervan bleken Myke en Dorien net iets doortastender. Met 21-18 en 21-16 brachten zij de stand op 2-0 in het voordeel van Le Credit Sportif VELO.

Aram Mahmoud was veel te sterk voor Ralph Starren. Aram liet Ralph geen moment in zijn spel komen en liet zien waarom iedereen rekening met hem moet houden als tegenstander. De gamestanden waren dan ook overduidelijk: 21-9 en 21-7 en het eerste punt voor AviAir Almere.

De eerste dames enkelpartij was die tussen Manon Sibbald en Dorien Lups. De eerste game waren de dames aan elkaar gewaagd maar Manon kreeg op 20-17 drie gamepoints. Dat bleek niet genoeg om meteen die game te pakken want Dorien kwam op 20-20. Maar Manon wist het met 22-20 toch af te maken. De tweede game een heel ander verhaal. Dorien liep snel uit naar 11-2. Manon bleek niet gehaal fit te zijn en kon meer vol aangaan. Dat resulteerde in een 21-7 in het voordeel van Dorien. In de derde game liep het wel iets beter maar winst zat er niet meer in. Met 21-16 bracht Dorien de stand op 3-1 voor VELO.

De pas 14-jarige Kirsten de Wild debuteerde in het eerste team. Tegen Wendy Slaats ging de eerste game weliswaar met 21-18 verloren maar pakte ze met 21-14 de tweede game.

Artikel geplaatst op: 10 september 2018 - 09:38

Gerelateerd

Delen