Zeilteam Almere Centraal wint 'Hiswa Editie' Eredivisie Zeilen

Het zeilteam Almere Centraal heeft in Lelystad de 'Hiswa Editie' van de eredivisie zeilen gewonnen. Het is de tweede keer dat de regerend landskampioen dit seizoen een eerste plaats tijdens een speelronde verovert.

Foto: Jasper van Staveren

 

De weersomstandigheden waren het hele weekend zeer gunstig. Waar de afgelopen speelrondes gepaard gingen met zwakke, onstabiele windsnelheden, was er in Lelystad genoeg wind om alle 45 geplande races te starten. Het wedstrijdcomité heeft alles op alles gezet voor snelle doorstartjes, en met succes! Dit weekend werden de meeste flights binnen dit seizoen voltooid en had ieder de mogelijkheid om zelf het verschil te maken.

Almere Centraal heerst in Lelystad
Almere Centraal heeft het hele weekend consequent in de top gevaren en hun voorsprong nog verder weten uit te bouwen voor prolongatie van de landstitel. Met een brede glimlach stapten ze dan ook van de boot, want dit is de derde keer dat ze het erepodium mogen betreden. Zeiler Yuri Hummel sloot voor het eerst dit seizoen aan bij het team en viel gelijk met zijn neus in de boter. “Het blijft een hartstikke goed team met veel ervaring. Alle manoeuvres liepen soepel en vooral downwind ging het gesmeerd! Natuurlijk hadden we hier en daar een foutje, maar die wisten we goed op te vangen. Nét jammer dat de genakerval in de 7e flight in de fok kwam, waardoor we niet konden hijsen en als vijfde finishten. Desondanks wisten we weer aan top te komen en hebben we ons goed herpakt.” Hummel is blij met hun prestatie. “Op het water in Veere kunnen rare dingen gebeuren, dus het is fijn dat we nu alvast weer onze voorsprong hebben uitgebouwd.”

Eindstand Eredivisie Zeilen speelronde 4 (2018) – Lelystad:

1. WV Almere Centraal – 28 punten
2. WV Braassemermeer – 31 punten
3. WV De Meeuwen – 33 punten
4. Jachtclub Scheveningen – 34 punten
5. VW De Twee Provinciën – 40 punten
6. KNZ& RV Muiden – 42 punten
7. WSV Giesbeek – 43 punten
8. International Yacht Club Amsterdam – 43 punten
9. WS Heeg – 44 punten
10. RR& ZV Maas & Roer – 46 punten
11. WV Uitdam – 47 punten
12. WV Breskens 2e team – 54 punten
13. Zeilteam Westeinder – 55 punten
14. WV Breskens 1e team – 64 punten
15. WSV Wolphaartsdijk – 90 punten

 

Artikel geplaatst op: 10 september 2018 - 10:10

Gerelateerd

Delen