14-jarige Daniël gekozen in KNVB Jeugdraad

Door Wesley Verboom
NOORDERPLASSEN - Wat zou ik veranderen als ik voor één dag de baas van de KNVB ben? Daniël Wijnschenk weet wel raad met die vraag. De Almeerse voetballer wist die vraag zelfs zo goed te beantwoorden dat hij werd uitgenodigd voor een selectiedag in Zeist voor de KNVB Jeugdraad, waarin hij uiteindelijk met tien anderen is gekozen.
Daniël Wijnschenk: “Wat ik zou afschaffen: rood na inkomen met gestrekt been.” (Foto: Fred Rotgans)

De KNVB Jeugdraad is dit seizoen voor het eerst van start gegaan. De KNVB Jeugdraad, die bestaat uit elf jongeren tussen de 13 en 18 jaar, gaat meedenken, -doen en -beslissen over voetbalthema’s die hen aangaan. Op deze manier hoopt de KNVB erachter te komen wat de doelgroep precies drijft. “De Jeugdraad wordt elk jaar samengesteld en een speler kan maximaal voor drie jaar een plekje krijgen. Wie weet houd ik dat wel vol, maar voetbalbestuurder wil ik niet worden hoor”, zegt Daniël.
“Ik ben in eerste instantie uitgenodigd, omdat ik het volgende schreef: als ik voor een dag de baas zou zijn, zou ik ervoor zorgen dat gezonde voeding in voetbalkantines goedkoper is dan een snack. Verder zou ik inzetten op voorlichting over voeding.”
Jeugd

In het komende seizoen probeert de jonge Almeerder een aantal vragen te beantwoorden, waaronder: hoe houden we de jeugd betrokken bij de voetbalclubs. “Om die vraag te beantwoorden moeten we onder andere verschillende cases oplossen.”
Daniël vertelt vervolgens waarom hij bij BFC in Bussum speelt. “Ik voetbalde bij Almere City FC en moest daar weg. Bij BFC kreeg ik de kans om op een vrij hoog niveau te blijven spelen”, verklaart hij.
Tenslotte werpt Daniël een blik op de spelregels. “Buitenspel zou ik niet afschaffen en het lijkt mij ook niks om, zoals Marco van Basten voorstelde, na drie corners een penalty te geven. Wat ik wel zou afschaffen: rood na inkomen met gestrekt been. Nu is het standaard rood, terwijl het een zware straf is als je daadwerkelijk netjes de bal speelt en niet de intentie hebt om je tegenstander te raken.”
Artikel geplaatst op: 17 september 2018 - 14:36

Gerelateerd

Delen