Van Veen (22) aan de slag als professioneel golfer

Door Wesley Verboom

ALMERE – Geduldig, realistisch en gedreven. Het zijn de succesvolle karaktereigenschappen van Vince van Veen. De getalenteerde golfer timmert al een aantal jaar aan de weg en is sinds deze maand profgolfer, waarschijnlijk de eerste van Almere. “Ik besef dat ik hiervan moet genieten. Het is een unieke kans”, glundert Van Veen.

Vince van Veen: “Aan de slag als profgolfer; voor mij is het een droomberoep." (Foto: aangeleverd)De 22-jarige Almeerder vervolgt: “Aan de slag als profgolfer; voor mij is het een droomberoep. Hier heb ik jaren naartoe gewerkt, maar ik besef dat ik er nog lang niet ben. Er komen ongetwijfeld, in sportief en mentaal opzicht, mindere momenten.”
Met het uitspreken van die laatste zin onderstreept Van Veen een positieve karaktereigenschap. De golfer van de Goyer in Eemnes blijft met beide benen op de grond staan. “In september ga ik de Q School spelen om een Challenge of Europese Tourkaart te bemachtigen”, zegt Van Veen, die al sinds zijn twaalfde bij de Oranjeselectie zit.

Strokeplay


Als amateur won hij diverse toernooien, waaronder het Nederlands Kampioenschap Strokeplay, Hongaars Amateurkampioenschap en twee keer het CJGA World Challenge Toernooi in Florida. Daarnaast mocht hij als amateurgolfer meedoen aan het prestigieuze KLM Open, het grootste golftoernooi van Nederland.
Op termijn hoopt Van Veen aan te kunnen sluiten bij de wereldtop, maar om dat doel te bereiken moet hij onder meer constanter worden.”Daarom blijf ik hard trainen”, zegt Van Veen. “Ik kan mij overigens nog niet volledig op golfen richten, omdat ik nog niet genoeg verdien. Daarom werk ik ook bij een golfwinkel, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt.”
Wanneer hem wordt gevraagd hoe snel schiet hij in de lach. “Het kan heel rap gaan, maar het is uiteindelijk afhankelijk van hoe snel ik mij plaats voor grote toernooien en daarin goed presteer. Ik zal elke dag moeten blijven knokken om beter te worden”, besluit hij.

Artikel geplaatst op: 13 september 2018 - 15:15

Gerelateerd

Delen