Kennismaken met sport

STEDENWIJK – Almere presenteert zich graag als een stad met veel sportaanbod. Om de bewoners met sport in aanraking te laten komen werd vorige week ingehaakt op de Nationale Sportweek. In de stad waren veel sportieve activiteiten.
Ook op het Clarence Seedorfplein in Stedenwijk deden kinderen mee. (Foto: Fred Rotgans)

Op de website www.sportiefalmere.nl is 24 uur per dag het sportaanbod in de stad te bekijken. Het doel van deze website is om de inwoners dichtbij huis op een snelle en gemakkelijke manier kennis te laten maken met andere, minder bekende sporten, verenigingen en culturele activiteiten.
Ook heeft de gemeente in de eerste schoolweken een brochure voor alle basisschoolleerlingen bij de scholen afgeleverd met daarin een selectie van gratis sport- en cultuurproeflessen. Want het is natuurlijk weel effectiever om zelf te ervaren hoe leuk sport is. Daarom wordt jaarlijks de Nationale Sportweek georganiseerd. De hele week waren in Almere gratis sportieve activiteiten te volgen. Niet alleen voor basisschoolleerlingen, maar ook voor jongeren en volwassenen.
Zo werd er volop gevoetbald, tennis gespeeld of aan Pencak Silat gedaan. In Stedenwijk konden kinderen van 6 tot 14 jaar meedoen aan de Modderrun Practice.
Ook mensen met een beperking kunnen in Almere voldoende mogelijkheden vinden om te sporten. Veel sportverenigingen bieden speciale lessen aan voor aangepast sporten. Op de site zijn die te vinden onder het kopje ‘aangepast sporten’.
Artikel geplaatst op: 24 september 2018 - 10:50

Gerelateerd

Delen