Voetbalvrienden AS’80 vieren reünie met boek

Door Marcel Beijer
SPORTPARK KLEIN BRANDT – ‘Er was eens’ is de titel van het boek over een 22 jaar voetbalkameraadschap van vijf mannen die elkaar in 1997 tegenkwamen en met elkaar bleven voetballen. Oud-Ajax teammanager David Endt reikte het boek vorige week woensdag uit, tijdens een reünie voor alle oud-spelers.
David Endt reikte het boek ‘Er was eens’ uit aan de voetbalvrienden van ‘het derde’. (Foto: Fred Rotgans)

De titel van het boek verwijst naar het begin van een sprookje en dat is het verhaal misschien ook wel. In 1997 begon het team als ‘het derde’ van AS’80. Naarmate de jaren vorderden zakte het team af naar ‘het vierde’ en zelfs ‘het vijfde’. Maar voetballen bleven ze, de vrienden. Het liefst met elkaar. Dat leidde tot omzwervingen naar Waterwijk en zelfs Muiderberg. Maar uiteindelijk keerden de vrienden weer op sportpark Klein Brandt terug als 45-plus veteranenteam.

Reünie

Voor iedereen die ooit deel uitmaakte van het vriendenteam werd vorige week woensdag een reünie gehouden met een bijzonder programma. Zo werd er een wedstrijd gespeeld tussen Ajax-veteranen en het team AS’80. Daarna was er de officiële onthulling van de Seedorf-lichtbak, vernoemd naar de bekende Almeerse familie die onder anderen wereldster Clarence Seedorf voortbracht. De veteranen hadden zelf voor een cadeau gezorgd aan hun geliefde club. Maar het hoogtepunt was toch zeker de presentatie van het boek ‘Er was eens’: een overzicht van 22 jaar voetbalkameraadschap. Sportjournalist David Endt, vooral bekend als ex-teammanager van Ajax, reikte het boek aan de voetbalvrienden uit. De voetbalvrienden zullen elkaar zeker niet uit het oog verliezen.
Artikel geplaatst op: 24 september 2018 - 11:47

Gerelateerd

Delen