Super COOL! Play Unified Event
Mensen met en zonder beperking sporten samen

WATERWIJK – In Sporthal Waterwijk vindt op zaterdag 3 november voor het eerst een Play Unified Event plaats. Mensen met en zonder beperking gaan die dag samen sporten. Er wordt hockey, handbal, atletiek, inline-skaten en darten aangeboden. Daarmee dragen Super COOL! en de betrokken verengingen bij aan de integratie van mensen met een beperking binnen de sport.
Mensen met en zonder beperking sporten op zaterdag 3 november samen tijdens de eerste editie van Play Unified. (Foto: aangeleverd)

Tijdens het evenement komen, van 12.00 tot 15.30 uur, diverse sporten aan bod. Iedere vereniging zorgt ervoor dat een aantal reguliere sporters samen met sporters met een beperking een clinic geven en een wedstrijdje spelen. Van iedere sport is er een bekende topsporter bij het evenement aanwezig.
Play Unified is een programma van Special Olympics Nederland die als doel heeft 65.000 Nederlanders, met en zonder verstandelijke beperking, de komende jaren samen te laten sporten. Sport is in bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. Zo maken ze samen de wereld mooier, gastvrijer en inclusiever, voor iedereen.
Super COOL! is een sportproject waarbij het samen sporten van mensen met en zonder beperking al wekelijks plaatsvindt. Vanuit dit sportproject ontstond het initiatief om een evenement te organiseren samen met een aantal andere sporten. De reguliere sporters van de verenigingen worden uitgenodigd om die dag samen met de deelnemers met een beperking hun sport te gaan promoten.
Artikel geplaatst op: 21 september 2018 - 10:18

Gerelateerd

Delen