Leer schaatsen bij Almeerse Schaatsvereniging

ALMERE – Wie wil leren schaatsen of gezellig in een schaatsgroep de techniek verbeteren, kan komen schaatsen bij de Almeerse Schaatsvereniging (ASV). Vanaf begin oktober start ASV het schaatsseizoen voor de jeugd en volwassenen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en bij Leisure World in Dronten.
Plezier in het schaatsen staat voorop bij ASV. (Foto: aangeleverd)

De lessen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur. De lessen worden afgewisseld met leuke activiteiten, zoals een mini-Elfstedentocht. Plezier in het schaatsen staat daarbij voorop. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan schaatstechniek. Bij de jongste kinderen gebeurt dit vooral in een speelse vorm. Er wordt lesgegeven door een aantal enthousiaste begeleiders van ASV. Wie schaatsen leuk vindt kan ervoor kiezen door te gaan met wedstrijdschaatsen vanaf 12 jaar.
Daarnaast zijn er verschillende lesuren voor recreanten, zowel voor volwassenen als jongeren in zowel Amsterdam als in Dronten. Tijdens deze lessen, onder leiding van gediplomeerde trainers, worden alle alle facetten van het langebaan schaatsen geleerd.
Ieder jaar gaat ASV begin januari met een bus vol schaatsers een lang weekend naar de Weissensee om daar heerlijk op natuurijs te kunnen schaatsen. De groep overnacht midden in het dorp in Hotel Moser.
Medio november wordt de schaatsbaan op het Schipperplein (naast de Media Markt en PIT-museum) weer geopend. Er worden door de combinatiefunctionaris schaatsen diverse lessen gegeven. Dit gaat altijd op een speelse manier: plezier in het schaatsen staat hierbij voorop.
Meer informatie over alle activiteiten van ASV, de lessen, het lidmaatschap en inschrijven: www.asv-almere.nl. n
Artikel geplaatst op: 21 september 2018 - 09:51

Gerelateerd

Delen