Super COOL! Play Unified Event
Alexander houdt van schaatsen en inline-skaten

ALMERE - Wekelijks staat er een artikel in deze krant over een sporter met een verstandelijke beperking. Dit als aanloop naar het Super COOL! Play Unified Event op 3 november in Sporthal Waterwijk. Vandaag Alexander Marcelis van de Almeerse Schaatsvereniging.
Alexander Marcelis tijdens de Special Olympics wedstrijd skeeleren. (Foto: aangeleverd)

Alexander Marcelis heeft een Down Syndroom. Zijn favoriete sport is schaatsen. “Schaatsen geeft een lekker gevoel en ik kan het op mijn eigen tempo doen”, aldus Alexander.
De 25-jarige Almeerder begon in Leiden met schaatsen toen hij een jaar of 8 was. “Ik genoot niet alleen van het schaatsen, maar ook van het wekelijkse contact met mijn schaatsmaatjes.” Drie jaar later kwam Alexander in contact kwam met Super Cool en de Almeerse Schaatsvereniging. “Ik was blij dat ik daar kon schaatsen, nadat het in Leiden stopte. En daarbij kan ik nu ook nog skeeleren in de zomer.”
Sport betekent voor Alexander een fijne beweging. “Hiermee houd ik de kilootjes onder controle en daarnaast heb ik contact met allerlei mensen, die samen met mij sporten, mij begeleiden en mij veel aandacht geven. En daar hou ik heel erg van!”
Alexander maakte mooie sportmomenten mee. “De mooiste sportmomenten waren de KPN schaatsvriendendagen, de Special Olympics wedstrijd skeeleren in Doetinchem en niet te vergeten de No Limit Challenge 2018 in Almere, waar ik voor het eerst aan meedeed. Er worden mij ook heel veel andere sporten aangeboden via Super Cool. Ik schaats en skeeler en doe zoveel mogelijk mee met allerlei sportevenementen. Daar wordt ik heel erg gelukkig van. Ik heb er iedere week zin in om bij Super COOL! te gaan sporten.”
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2018 - 06:00

Gerelateerd

Delen